Ruokapöytään

Ruoka näyttelee isoa roolia lapsiperheessä. Meillä mennään kahden lämpimän ruoan taktiikalla myös kesäaikaankin. Ruoanlaittoa helpottaa suunnitelmallisuus ja miehen metsästysharrastus. Viikonlopuksi sulatin pakastimesta ison palan villisikaa. Lauantai aamuna laitoin osan lihasta palasiksi. Lihat laitoin kiehumaan veteen johon lisäsin lihaliemikuution ja ison oksan rosmariinia. Lihat porisi liedelle muutaman tunnin jonka jälkeen suurustin liemen Maizenalla ja lisäsin joukkoon hiukan ruokakermaa. Kastikkeen kaveriksi keitin uusia perunoita, riisikin olisi sopinut mainiosti. Tämä yksinkertainen ohje toimii myös naudalihalle, hirvelle tai porolle.

Kastikkeen lisäksi sain hyödynnettyä villisian lihaa nyhtöpossupurilaisiin. Nyhtöpossupurilaiset valmistin Suolaa ja Hunajaa- blogin ohjeella. Hampurilaissämpylät tein tällä ohjeella, korvaten osan vehnäjauhoista Durumvehnäjauhoilla. Kaksinkertainen annos oli sopiva meidän perheelle ja parille vieraalle. Nyhtäpossupurilaiset maistui erinomaiselle salaatin ja muiden värikkäiden pöydän antimien kanssa. Tulen valmistamaan näitä varmasti toistekin, ehkäpä kokeilen valmistaa ensi kerralla “nyhtöhirveä”.
Nyhtöpossua tuli aika reilusti ja saimme hyödynnettyä lihaa myös quesadilloihin. Maukkaat quesadillat on helppo sekä nopea ruoka ja maistuu erityisen maukkaalle salaatin kera. Laitoin tortillalätyn toiselle puoliskolle nyhtöpossua, bbq-kastiketta ja juustoraastetta. Taitoin tortillalätyn kaksinkerroin (puoliympyräksi) ja laitoin quesadillat uuniin muutamaksi minuutiksi. Uunissa saa juustoraasteen sulatettua ja tortillalättyyn hiukan rapeutta.

Lihan voi korvata taco-mausteella maustetulla kanalla ja kaveriksi voi laittaa salsaa. Kanan kaverina toimii myös sinihomejuusto ja lisukevariaatioita voi itse kehitellä oman maun mukkaan lisää.

Välillä kysyy kovasti motivaatiota valmistaa monipuolista ja terveellistä ruokaa perheelle. Hyvänä motivaationlähteenä toimii kauniit kattaukset ja ruokaan liittyvät asiat. Tämän kesän suosikkini on nuo salaattiottimet jotka ostin sisustusliike Aveliasta Turusta. Minusta ne näyttää erityisen kivalta ja Marimekon lautasen kaverina. Uusin asia keittiössämme on farkkukankainen patalappu ja patakinnas. Nämä sain kesävierailta, jotka tietävät hyvin makuni ja suosikkiliikkeeni heidän nurkilla. Leilan kaupassa on tullut piipahdettua pari kertaa ja hänen kauniita keittokirjoja on tullut ihasteltua muutama tovi. Kauniit kuvat on antanut silmänruokaa ja resepteistä muodostunut joitakin suosikkeja.

Herkullisia kesäpäiviä!