Kesäolkkari

18.7.2015 Yleinen 2 kommenttia

Kaunis kesäpäivä kului autoillessa, ratin takana ja maisemia ihastellen kartturin paikalta käsin. Porista kotiin ajelleessa näki kesäistä Suomea, mutta harmillisen vähän teiden varsilta löytyi kivoja pysähdyspaikkoja. Tänään kävi kuitenkin hyvä tuuri Jämsään pysähtyessämme. Lounastimme Sirkan kahvilassa, jossa oli tarjolla maittavaa kotiruokaa ja kunnon kahvia. Lounaan voimalla porskuttelimme mökille lasten luokse, jossa he ovat olleet isovanhempiensa kanssa. Heillä on ollut aurinkoiset päivät täynnä ohjelmaa siis uintia, pyöräilyä, melontaa ja kalastusta. Pientä irtiottoa normiarjesta,  joka tekee kaikille hyvää ja uskompa, että isovanhemmatkin osaavat taas nauttia kodin hiljaisuudesta. 
Kesällä käymme kotona lähinnä pyykinpesussa ja pihoja hoitamassa. Ennen reissuun lähtöä pakkailun ja pyykinpesun yhteydessä napsin muutaman kuvan olohuoneestamme. Kesällä kotona on kovin värikästä ja ikkunoista näkyvä luonto tuo lisää väriä sisustukseen. Muutama vuosi sitten olohuoneen ikkunasta näkyi pyöreä kukkapenkki, jossa oli vesiallas suihkulähteen kera. Nyt ikkunasta näkyy ikkunoiden alla olevat kukkapenkit ja iso nurmialue, jossa on hyvä pelata jalkapalloa sekä pihapelejä. Tämän hetkinen ratkaisu on helpottanut nurmikon leikkuuta ja saanut monet hiet aikaiseksi. Käytännöillisyys on tärkeässä osassa, mutta pihoja suunnitellessa olisi hyvä miettiä miten kauniista kukkasista voisi nauttia myös sisätiloista käsin. Seuraavana voisimme kurkata maakellarin kyljessä olevaa kukkapenkkiä, jota voin ihastella kodinhoitohuoneessa touhutessa ja saunanlauteilla rentoutuessa.