Pihalla osa 4: Rinnepenkki

Kuvia kukkapenkistä, jonka tein maakellarin myötä tulleeseen penkkaan. Lähes kaikki kukat tätä uutta penkkiä varten sain etupihan kukkapenkistä. Valtavia juuripaakkuja, joita paloittelin pieneksi pistolapiolla. Osan jaoin hyvinkin pieneksi, mutta siltikin kukat ovat lähteneet valtavan hyvin kasvuun. Osan kukista olen saanut äidiltäni ja muutaman uuden lajikkeen olen ostanut puutarhalta. Penkki täynnä erilaisia ja erivärisiä lehtiä ja kukinnot tuomassa lisää väriä. Lannoitteena käytän vain syyslannoitetta ja auringolla on suuri vaikutus. Kuvat olen ottanut ennen aurinkoisia päiviä ja parin aurinkoisen päivän jälkeen kukat ovat alkaneet kukkia ja kasvimaallakin on tapahtunut valtavaa kasvua.
Kukkapenkin yläpuolella, maakellarin päällä sijaitsee istutuslaatikot. Näissä kasvaa mansikoita, tomaattia, kurkkua, mustajuurta, tilliä, persiljaa, porkkanaa ja lehtikaalia. Laatikoiden kulmaukseen laitoimme kasvamaan hernettä. Paikalliselta tehtaalta hommasin leikkuujätettä tueksi herneille, alunperin ajattelin materiaaliksi kuparia. Kuparinen leikkuujäte oli kuitenkin turhan paksua, joten päädyin messinkiin. Messinki näyttää kovin kirkkaalta, mutta haalistuu ajan kanssa. Kasvimaan lisäksi kukkapenkistä löytyy lapsille muutakin syötävää. Kukkien seassa kasvaa ruohosipulia, raparperia ja mansikoita.
Kaikki hyötykasvit, omenapuut ja marjapensaat tuntuu viihtyvän hyvin aurinkoisella paikalla ja satoakin ollaan jo saatu runsaana kasvavasta lehtikaalista. Hyvä näin sillä tytöt ovat tinkineet kovasti kasvihuonetta erilaisten hyötykasvien kasvattamiseen. Minusta tuo kuulostaisi astetta isommalta projektilta, vaikka rahoituskuviotkin heillä oli hyvin selvillä. Mies ei kuitenkaan lämmennyt ajatukselle, että lapset möisivät hänen autonsa, jotta voisivat ostaa niillä rahoilla kasvihuoneen.