Vanhenemista

Lapset kasvaa, mutta itse ei vanhene. Siltikin tuli taas vietettyä syntymäpäiviä ja mikäs onkaan sen parempi syy leipoa mansikkakakkua. Kakun tein sokerikakkupohjalla, joka onnistuu parhaiten mittaamalla haluttu määrä kananmunia isoon lasiin. Toiseen lasiin laitna samanverran sokeria, jonka jälkeen kaadan sokerit kulhoon. Tämän jälkeen mittaan lasiin jauhot, vehnä- ja perunajauhoja saman verran kuin munia on toisessa lasissa (itse tykkään käyttää perunajauhoja määrästä noin 75%) sekaan lisään 2tl leivinjauhoa. Kananmunat ja sokerit vatkaan huolella kuohkeaksi vaahdoksi. Tämän jälkeen lisään varovaisesti jauhot vaahdon joukkoon. Kakkupohjaa paistan 175 asteessa noin 40 minuuttua.
Kakun jäähdyttyä viipaloin kakun kolmeen osaan. Kostutin kakun tällä kertaa sitruunamehua ja täytteenä käytin Flora vanillaa, jonka kaveriksi laitoin mustikoita, mansikoita ja metsämansikoita. Kakun kuorrutusta varten vatkasin pari valkuaista kovaksi vaahdoksi. Vatkaamisen loppuvaiheessa lisäsin joukkoon sokeria ja hiukan sitruunamehua. Kuorrutuksen pinnan liekitin lopuksi.
Kakkua ei tarvinnut syödä yksin, sillä saimme isovanhemmat iltakahveille. Heiltä sain lahjaksi kuvissa näkyvän kakkulapion ja vihreän pullon. Molempia taisin ihastella Savonlinnassa siskolleni, pullo pisti silmääni Olavinlinnan puodissa ja kakkulapio taisi olla Palonin myymälässä. Aikamoinen toivomuskeiju taisi istua olkapäälläni tuolla reissulla vai liekö siskoni avustuksella toteutettuja toiveita. Kivat lahjat kuitenkin ja kumpikin lahjoista saa osallistua juhlintaan jatkossakin.
Herkuttelujen jälkeen vieraat saivat nauttia lasten kanssa lähimetsän mustikoista. Sillä aikaa käynnistimme miehen kanssa tämän kesän ravustuskauden. Me laitoimme papumerrat pyytämään ja sillä aikaa lapset löysivät mustikoiden lisäksi kantterelleja lähimetsästä. Kanttarellit he paistoivat itselleen sipulin kera iltapalaksi ja mustikat pääsi mansikoiden kera marjamaidon joukkoon. Aika huippu iltapala lapsukaisille, eikä tämä ole hullumpi ajankohta syntymäpäivillekään.
Nyt unille, sillä aamulla voi olla aikainen herätys innokkaiden ravustajien tiimoilta.