Minilomalla

27.7.2015 Yleinen 0 kommenttia
Kesään on mahtunut pieniä lomareissuja joista viimeisimpinä miehen kanssa tehty Helsinki-Porireissu sekä pikavisiitti Ruotsiin. Kahden keskiseltä reissulta palattuamme saateltiin tyttöset sukulaisten matkaan Ruotsiin. Viime tiistaina lähdimme miehen ja kuopuksen kanssa noutamaan heidät kotiin. Turun kautta menimme Tukholmaan ja sieltä autolla sukulaisten tykö. Sukulaisten luona vierailun lisäksi päivään sisältyi erityisen miellyttävä sisustusliike, joka anseitsee oman postauksensa.  Iltapäivällä oli aika suunnatta laivalle, jonka määränpäänä oli Helsinki. Laivamatkan saimme kulkea erityisen kauniissa säässä ja illalla lapsetkin malttoivat istahtaa hetkeksi nauttimaan auringosta sekä kesäisistä juomistaan. Auringon porottaessa lähes pilvettömältä taivaalta ihastelimme kauniita maisemia ja asutuksia.  Välillä on kiva katsella myös hyvin erilaista merimaisemaa, kun tavallisesti ihastelee tuttuja ja turvallisia järvimaisemia.
Auringon laskiessa oli aika kömpiä hyttiin ja valmistautua uuteen matkapäivään. Aamulla satamaan saavuttua kurvasimme vielä pikaiselle vierailulle keskimmäisen lapsen kummien luokse. Kiireellisestä aikataulusta huolimatta oli kiva tavata lapselle ja koko perheelle tärkeäksi tulleita ihmisiä. Makoisien pannukahvien jälkeen oli aika kääntää nokkakohti Pohjois-Karjalaa, sillä illan ohjelmassa oli vielä Eliittikisat Joensuussa. Huikea urheiluilta tarjosi hienon illan ja imi viimeisetkin mehut matkalaisista. Reissun jälkeen oli ihana palata mökille jossa on vaan niin hyvä olla.
 Takana on kivoja minilomia ja vielä perinteinen Jyväskylän rallireissu edessäpäin. Kesän mittaan on saanut pistäytyä kesäisessä Helsingissä, Turussa, Savonlinnassa, Porissa ja Tukholmassa. Saanut nauttia kauniista kesäpäivistä, hengähtää kotiaskareista, istuutua valmiin ruoan ääreen hyvässä seurassa. Kaikesta huolimatta tuntuu, että pari viimeistä päivää tutuissa ympäristöissä on tarjonnut suuren määrän henkistälepoa. Perheen ja läheisten kanssa vietettyä aikaa ravustaen, marjastaen, sienestäen, saunoen ja kaikkea kivaa touhuten. Päivät täynnä touhua, mutta siltikään ei mitään ihmeellistä. Lapsille on suurta iloa tuottanut metsän antimista loihditut ruoat ja herkut. Juuri kypsyneet mustikat ovat päätyneet marjamaitoon, mustikkapiirakkaan ja toimineet välipalana hiekkalinnan rakennuspuuhan välissä. Päivän jännittävin asia on ollut rapusaaliin koko ja lisää jännitettävää huomiselle saamme kalastuksen muodossa. Aamulla täkysiimaa nostaessa selviää syödäänkö meillä lounaaksi tuoretta kalaa vai joudummeko turvautumaan jääkaapin antimiin.
Jännää tämä lomalaisten elämä.