Pihalla osa 5: Takapiha

Pihakierros jatkuu takapihalle, jossa mennään samalla tyylillä kuin etupihallakin. Selkeät istutusalueet, joissa monivuotisia kasveja ja jälleen kerran suurta roolia näyttelee kuunliljat. Perennojen lisäksi takapihalta löytyy ruukusta iso kukkainen ruusu, jonka juurella kukkii herkkä diana.
Omia suosikkikasvejani taitaa olla nuo nuoret magnoliapensaat, jotka selvisivät hienosti ensimmäisestä talvesta. Niiden lisäksi tykkään pilaria vasten kasvavasta köynnöshortensiasta ja happomarjapensaasta, jossa on valloittavan väriset lehdet. Takapihalla kasvun ihmetystä ja onnistumien iloa sain kokea magnolian lisäksi puupionien kanssa, jotka selvisivät epäilyistä huolimatta talven ylitse.
Takapihalla on muutoin hyvin vähän kukkivia kasveja, näin lehtimuodot ja värit pääsevät oikeuksiinsa istutuksissa. Talon reunustalla olevissa kukkapenkeissä sijaitsee hortensiapensaita, jotka ovat täynnä nuppuja.

 

Meidän puutarhatonttu osaa ottaa ilon irti auringosta ja kuvissa poseeraamisesta.
Mikäli haluat kurkistaa muitakin pihapostauksia niin pääset niihin alla olevista linkeistä.