Syksyn satoa lautaselle

Syksyn tullen saamme nauttia kasvimaan tuottamasta sadosta ja metsän antimista. Kesäkurpitsasosekeitto on yksi lasteni herkkuruoka ja ajattelin jakaa äitini kehittelemän reseptin myös teille.
Kesäkurpitsasosekeitto
n. 6 dl vettä
kasvisliemikuutio
kesäkurpitsa
1 iso sipuli
koskenlaskijapaprikatuorejuustoa
ripaus hiutalesuolaa (sormisuolaa)
mustapippurirouhetta
Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Silppua sipuli ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsa ja sipuli pehmenee. Soseuta keitto sauvaseikoittimella tai blenderissä samettisen tasaiseksi. Lisää joukkoon koskenlaskijapaprikatuorejuustoa pieninä paloina. Tuorejuusto tekee keitosta sakeampaa, joten tuorejuuston määrä kannattaa soveltaa kesäkurpitsan koon mukaan, sillä isossa kesäkurpitsa lisää nesteen määrää. Lisää lopuksi hippunen hiutalesuolaa ja rouhi päälle mustapippuria.

 

Syksy on paras vuodenaika ruoanlaiton ja liikkumisen kannalta ajateltuna. Eilenkin saimme nauttia lasten kanssa syksyn raikkaudesta metsässä liikkuen. Liikunnan lisäksi löysimme ison kasan kantterelleja, jotka paistoin pannulla lapsille iltapalaksi. Sen verran löytyi myös kypsiä puolukoita, että saimme puolukat syksyn ensimmäiseen vispipuuroon.
Syksyistä ja aurinkoista pyhäpäivää!