Kodikkuus

21.10.2015 Yleinen 0 kommenttia

Yksitoista vuotta sitten toteutui asia, josta haaveilin jo pienenä tyttönä. Haaveeni oli äitiys, tuolloin minusta tuli äiti pienelle tyttövauvalle, joka siis tänään täytti yksitoista vuotta. Synnytyksen jälkeisenä päivänä perheemme kasvoi vielä karvakorvan verran (hullua). Ruskea pieni kuono näkyi pahvilaatikosta auton takapenkiltä ja pahvilaatikko sai turvaistuimen kaverikseen. Muistan vieläkin sen hetken, kun kotiuduimme vauvan ja koiranpennun kanssa laitokselta. Muistan kuinka koti tuntui kodilta, johon vauva toi lämmön ja kodikkuuden.
Kodikkuutta on kiva miettiä myös sisustuksen kannalta ja ajattelin vihdoin vastata opiskelutoverini Giseldan heittämään haasteeseen. Toteututin haasteen kuvaamalla olohuoneemme sohvanurkkauksen. Olohuoneemme koki viime viikolla suuren muutoksen uuden lattian myötä. Remonttipölyjen siivoamisen jälkeen oli aika laittaa olohuone käyttökuntoon. Kalusteita ja muita sisustuksen liittyviä juttuja laitellessa otin kuvia, jotka kertoo aika kivasti miten tietyt asiat saa sisustuksesta kodikkaan.

kodikkuus kodikkuus3

kodikkuus2kodikkuus4

kodikkuus6Kuvissa näkyvien asioiden lisäksi kodikuutta lisää valokuvat, patinoituneet huonekalut ja esineet joilla on tarina. Näistä kuvista huomaa, kuinka kalusteiden pyörittäminen ympäri taloa piristää kummasti. Vanha sohvamme oli tehnyt vanhaan lattiaan valtavasti jälki, joten vaihdoimme takkahuoneen sohvan olohuoneeseen. Sohvapöytä siirtyi yläkerran aulasta alakertaan.

Millaiset asiat sinun mielestäsi tekee sisustuksesta kodikkaan?