Kukat kertovat

24.10.2015 Sisustus 0 kommenttia

Kukat ovat päässet yhä enemmän kotiemme sisustukseen ja osaksi arkea. Kukkien välityksellä voi usein päätellä vuodenajan. Kevään tulppaanit, alkukesän pionit, joulun amaryllikset ja monet muut vuodenaikaan liittyvät kukkaset ovat löytäneet ajankohtansa kalenterista. Itsekin menen aikalailla samalla kaavalla ja nyt syksyllä olen ostanut kotiini ruusuja. Ruusuja näkee myös paljon blogikuvissa ja kyseessä on varsin perinteinenkukka, joka ojennetaan juhlien sankareillekin. Itsekin sain lahjaksi kuvissa näkyvän ruusun sekä roosan maljakon. Sain ne siskoiltani, ilmeisesti kyseessä on hiukan myöhästynyt syntymäpäivälahja tai piristys ihanan pikkusiskon syksyyn. Kallat ostin huomisia synttärijuhlia ajatellen. Ihastuin niiden kauniiseen väriin ja onhan kallat hyvin pitkäaikaisia kukkia. Tykkään värin lisäksi kukan muotokielestä, joka ei rönsyile ja näin myös kukan väri pääsee kauniisti esille. Kallalla tuntuu olevan vahva leima surukukkana, varsikin vanhemman väen keskuudessa. Kukkakauppias sanoi, että sidotut kimput joissa on kallaa jää ainakin vanhemmalla väellä ostamatta. Yllättävän voimakkaan leiman on saanut kukkaosakseen ihan niinkuin suruliljakin. Leimasta huolimatta nämäkin kukkaset saavat olla osana arkeamme, sillä niin paljon kukat tuovat piristystä kotiin.

kukatkertovat11 kukatkertovat5 kukatkertovat7 kukatkertovat4 kukatkertovat6 kukatkertovat8 kukatkertovat10Kellojen siirto antaa tunnin lisäaikaa höyhensaarille, mutta siitäkin huolimatta on aika painaa pää tyynyyn ja toivotella hyvää yötä. Huomenna tiedossa lisää leipomista ja koti täyttyy synttärivieraista, kun juhlistamme vanhemman tyttären 11-vuotissyntymäpäiviä.