Matosta asiaa

10.11.2015 Sisustus 2 kommenttia

matto2

Lupasin kertoa kokemuksia meidän olohuoneen matosta, joka on Hanna Korvelan Duetto-matto. Matto on valmistettu puuvillatrikoosta ja paperinarusta käsityönä meillä Suomessa. Puuvillatrikoo on kovin perinteinen materiaali, jota olemme nähneet kudotuissa matoissa vuosikausia. Puuvillatrikoon rinnalle tuotu paperinaru tuo ryhtiä mattoon. Ryhdikkyyden ja taidokkaan materiaalien yhdistelyn myötä matosta on saatu tuote, joka sopii moderninkiin kotiin. Maton materiaaleihin on helppo yhdistellä sisustustuotteita ja materiaaleja. Meidän olohuoneeseemme matto tuo lämpöä, kodikkuutta ja ripauksen mummolatunnelmaa. Sisustuksessa tykkään suosio mustaa ja valkeaa, kuitenkaan tekemättä kodista liian graafista. Tavoitteena olisikin tuoda nämä kaksi väriä kotiimme, niinkuin Hanna on tuonut ne matossamme. Pehmeällä ja lämpimällä lavalla, yhdistäen sekaan lämpimiä värejä ja materiaaleja. Itselleni puuvillatrikoo viestii lämpöä ja kodikkuutta. Tämä on myös materiaali, jota olen pitänyt kovin vaikeana puhtaanapidon kannalta. Vepsäläisen sisustusillan alennuksen lisäksi, uusi suojakäsittely vaikutti mattovalintaani. Hiukan suhtauduin varauksella kertomuksiin uuden suojakäsittelyn tehokkuudesta, mutta luotin edustajan ammattitaitoon. Olihan mattojen edustaja seurannut kovin läheltä mattojen suunnittelu- ja valmistustyötä, äitinsä Hannan rinnalla. Patrik tiesi mistä puhui, sillä en voisi olla mattoon ja sen suojakäsittelyyn tyytyväisempi.
matto3 matto5 matto6 matto7

Mattomme on palvellut koira- ja lapsiperheessä nyt lähes vuoden ajan. Maton ulkonäköön olen ollut erityisen tyytyväinen ja lattiaremontin myötä matto pääsee paremmin oikeuksiinsa. Pariin otteeseen olen kokenut maton suhteen pieniä sydämen tykytyksiä. Ensimmäisellä kerralla huomasin koirantassussa olleen haavan tahrineen maton. Onneksi tästä selvittiin säikähdyksellä ja kostealla rätillä, huh. Toisella kertaa yliviivaustussi oli lipastanut taiteilija neitokaiselta paperin ulkopuolelle. Tässä tapauksessa olin varma, että nyt saisin kiikuttaa maton pesulaan ja ehkä senkin jälkeen joutuisin kääntäämään puolen tussitahran lattiaa vasten. Toisin kuitenkin kävi ja jälleen selvittiin kostean rätin avustuksella. Ymmärrätte varmaan, miksi olen sijoitukseeni tyytyväinen. Laadukas matto on pitkäaikainen investointi ja tässä tapauksessa säästöä tulee myös pesulakustannuksissa.

Hienoa, että meiltä suomesta löytyy tällaisia osaajia, jotka voivat viedä osaamista myös maailmalle.