Glögin ystäville

12.12.2015 Reseptit 0 kommenttia

glögikiisseli

Valion reseptit ovat inspiroineet kokeilemaan uusia makuyhdistelmiä. Näin joulun alla on tullut kokeiltua myös jouluisia reseptejä. Kokeilujen joukosta nousi yhdeksi suosikikseni glögikiisseli, jossa glögi saa kaverikseen tummat viinirypäleet ja vaniljavaahdon. Helppo ja kevyt herkku, vaikkapa joulupöytään.

Glögikiisseli ja vaniljavaahto

1 l tummaa glögi

4rkl perunajauhoja

150 g tummia viinirypäleitä

Tarjoiluun 1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kaada glögi teräskattilaan. Sekoita perunajauhot joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan seikoitellen. Kun kiisseli kiehahtaa, nosta kattila levyltä. Lisää joukkoon pestyt, halkaistut rypäleet. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripota pinnalle sokeria ettei kiisseli kuoretu. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa kiisselin kera.

glögikiisseli3 glögikiisseli5 glögikiisseli6 glögikiisseli10

Nautiskellaan!