Tauluhyllyllä

 

Olohuoneen tauluhylly on saanut uudet teokset kaverikseen. Aiemmin hyllyllä sijaitseva taide on ollut ystävien ja sukulaisten kädenjälkeä. Tällä kertaa asettelin hyllylle kaksi julistetta, joista toinen Desenion valikoimasta ja toinen Therese Sennerholtin juliste. Julisteet saivat kaverikseen arvotaidetta, joka on Juhani Melenderin käsialaa. Leija- teos on hiukan vanhempi teos, joka poikkeaa hiukan hänen muista töistään. Julisteet tuovat esille työn graafisuutta, jota olen pehmentänyt sisustustekstiilein. Myöhemmin ajattelin sijoittaa työn kaveriksi valokuvia, joissa esiintyy teoksen värit. Uskompa, että taulu saa jatkossa monenlaista vierustoveria rinnalleen.tauluhyllyllä11tauluhyllyllä5 tauluhyllyllä tauluhyllyllä2Tässä kollaasissa huomaa, kuinka tärkeä rooli lasin valinnalla on töitä kehystäessä. Juhanin työ on heijastamatonta lasia ja näin työtä eivät häiritse valon tekemät heijastumat..niinkuin julisteessa näkyvät verhot ja ikkuna. Mitäs pidätte Leijasta? Itse olen siihen erityisen tyytyväinen ja minulle työn valmistumisvuosi oli erikoinen. Samaisena vuotena täytin itse 18 vuotta ja edesmennyt isäni 50 vuotta. Työ muistuttaa minua tuosta vuodesta, joka oli itselleni monella tapaa ikimuistoinen.