Joulu tulee

24.12.2015 Sisustus 0 kommenttia

Viime päivinä mittari on kivunnut ylemmäs kuin juhannuksena, kaikki lumet sulaneet, poskiontelontulehdus vienyt voimat ja muutoinkin joulumieli ollut hukassa. Kaikesta huolimatta joulu on lähestynyt hurjaa vauhtia, joten oli aika ottaa poroa sarvista ja ruveta asennoitumaan jouluun. Lääkärireissulta kotiutin antibioottien lisäksi viininpunaiset amaryllikset, jotka pääsevät piristämään meidän joulupöytää ja havujen kanssa. Havut leikkasin pihapensaasta ja kiinnitin ne toisiinsa kuparisella jouluvalolla, jonka ostin sisustusliike Nougatista. Havukoristeeseen punoin jouluvaloilla myös kanelitankoja ja koriste sai ympärilleen punaisia Kivilyhtyjä. Tänä vuonna mennään tällaisella runsaammalla kattauksella, ajatuksena “kattaus on puoli ruokaa”. Tai siis oli tarkoitus, kunnes keskimmäinen lapsi esitti toiveensa joulupöydän antimista. Blinit, mäti, smetana, kraavikuha..ja monet muut herkut eivät ole ehkä sitä mitä suunnittelin. Näillä kuitenkin mennään, mutta ei stressata. Kalat osaavat suolautua itsekseen, blinitaikina odottaa jääkaapissa ja miehen synttärikakkukin on jo hyytymässä.

joulutulee9joulutulee8 joulutulee10

joulutulee11

joulutulee12 joulutulee13 joulutulee3 joulutulee4 joulutulee5Jouluvalmistelut ovat keskeytyneet tänään ystävien vierailuista ja joulutervehdyksistä. Todella kiva nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia sekä suunnitella hiukan pyhien ohjelmaa. Siitähän joulussa on kyse, yhdessä olosta ja perinteistä joita tehdään kukin tavallamme ja ehkäpä ripauksesta jouluntaikaa. Tänään olemme saaneet jo kokea hiukan jouluntaikaan, sillä meillä on satanut koko päivän lunta..saamme valkean joulun.