Kotitoimistossa

Kotitoimisto on tullut vuosien aikana kovin tutuksi. Niin myös kotityöskentelyn hyvät sekä huonot puolet. Siltikin teen edelleen osan työpäivästäni kotona. Järjestelyn vuoksi lapsilla on mahdollista tulla kotiin koulun ja esikoulun jälkeen. Näin loman jälkeen järjestely tuntuu erityisen hyvältä  ja pojan mielestä voisin olla koko päivän kotosalla hänen kanssaan. Tätä mieltä hän oli ainakin aamulla herätyskellon soidessa. Hänen mielestään koko lakiuudistus esikoulun pakollisuudesta oli maailman huonoin ehdostus, joka hyväksyttiin. Olisi kuulema ollut kivempi opiskella äidin kanssa kotosalla, ihan niinkuin siskonsakin. Ehkäpä arki alkaa taas rullaamaan ja kevät menee yhtä hyvin kuin syksykin. Kevään esikoulun ja kesäloman jälkeen hän vihdoin voi aloittaa koulun. Kouluun, hän olisi halunnut mennä jo joululoman jälkeen.

kotityö5kotityö4 kotityö6 kotityö10 kotityö12

Syksyn pimeinä päivinä pystytin toimistoni ruokailutilaan. Siellä oli tarjolla enemmän valoa isojen ikkunoiden vuoksi. Pikku hiljaa päivät alkavat pidentyä ja on ollut mielekkäämpää työskennellä kotitoimistossa. Huone on kovin pimeä, kun huoneen ikkuna sijoittuu parvekkeen alle. Vähäisen luonnonvalon vuoksi huoneen seinät ja kalusteet ovat valkoisia, ehkä jopa turhan valkeaa. Valkoisuuden vastapainoksi olen tuonut tilaan väriä inspiraatiokuvilla, joita kokoan ilmoitustaululleni. Lisäväriä tuovat myös kirjat, lehtipinot, sisustusesineet ja kasvit. Huoneen piristykseksi kävin taittamassa terassihortensian kukan työhuoneen pöydälle. Kukka on säteillyt koko syksyn ajan talvisäilössään muiden kasvien levätessä. Yllättävän paljon tällainen kukka piristää työpöydällä, ehkäpä pitäisi useammin pitää kukkia työhuoneessa.
kotityö