Trendeissä pala menneisyyttä

Trendien seuraaminen on mielenkiintoista puhaa, sillä kertoohan trendit millaisia tuotteita ja värejä meille tarjotaan tulevana vuotena. Katseet tulevaisuudessa, mutta usein näemme silmiemme edessä palan menneisyyttä. Usein uusia tuotteita katsoessa tulee tunne, että asia on ennestään tuttu itselle ja ehkäpä muillekin. Kokosin muutaman tuoteparin, joissa näen paljon samaa.

klassikot2klassikot3klassikot4klassikot

Onhan se huikeaa, kuinka jotkut asiat näyttävät vuosi toisensa jälkeen yhtä hyvältä. On ne sitten alkuperäisessä tuotteessa (tässä tapauksessa kankaassa/tapetissa) tai jatkeena jonkin toisen suunnittelijan tuotteessa. Ajatella, että Svenskt Tenn elefanttikuosi on suunniteltu jo 1930 luvulla ja edelleenkin sitä näkee usein. Tuotteiden suunnittelu ajankohtaa tarkastelemalla voisi kuvitella, että meidänkin koti näyttää lähinnä museolta. Onhan kodissamme huonekaluja ja valaisimia, jotka on suunniteltu jo 1950 luvulla. Näin ei taida kuitenkaan olla. Tntuu uskomattomalta ajatella kuinka pitkä historia tuotteiden takaa löytyy ja siltikin tuotteet ovat niin nykyaikaisia sekä katseen kestäviä. Kotimme klassikoiden sekaan päätyi viime syksynä eräs huonekalu, josta on povattu tulevaisuuden klassikkoa. Tiedossa siis huonekalu esittely, joka ansaitsee ihan oman postauksensa.