Joulun jälkeinen kevennys

kevennys20Kevennys vimma hyökkää aina joulun jälkeen. Aikaan jolloin kuusi ja joulukoristeet poistetaan kotoa, tekisi mieli kantaa kaikki muukin varastoon. Luulisi, että koristeiden poistaminen tekee kodin tyhjän oloiseksi, mutta se ei riitä. Tulee tarve aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä, joka mukautuu vuodenaikojen mukaan. Olohuoneen ilme on ollut kovin karsittu ja se onkin sopinut kivasti näihin pakkaspäiviin. Kevennetty ilme on myös ikkunan edessä olevalla tasolla. Vähäinen tavara määrä antaa tilaa kauniille maisemalle, jota aurinko värittää iltapäivään saakka. Pakkaspäivät innostivat vaihtamaan myös maton hiukan lämpimämpään versioon. Villamatolla on ollut kiva istuskella takan ääressä lehtiä lukien. Kupponen teetä ja tuore Asunlehti kuuluivat loppiaisaamun laiskotteluun. Kiva, että kotimaisten lehtien joukosta löytyy lehti, jonka haluaa lukea kannesta kanteen.

kevennys3 kevennys5 kevennys10kevennys2Niukka värimaailma ja vähäinen tavaran määrä tekee hyvää ennen kevään värikkäämpää ilmettä sisustusksessa. Sillä kohtahan mieli halajaa jo kukka-aikaa kohden. Silloin alkaa kukat tulla tyynyjen muodossa sisustukseen ja ajatukset karata puutarhahommiin. Esimakua keväiseen sisustukseen toin tuolla tuhdilla kimpulla, jonka niputin eilen kotoa löytyneistä kukista sekä kukkatalon kylmiöstä ostamistani kaunokaisista. Siitä kuitenkin huomenna lisää kuvia ja tarkemmin myös kimpun sisältöä.

Oikein hyvää viikonlopun jatkoa!