et-pöydällä

Sisustujien hömpötyksiä, trendejä ja blogikoteja. Samoja kiinnostuksen aiheita, mutta siltikin kovin erilaisia koteja. Koteja joista löytyy samoja tuotteita, mutta siltikin jokaisella tuotteella on oma tarinansa. Näin on myös kodeilla ja heidän asukkaillaan. Asioita, joita blogi ei tuo esiin, sillä blogi on vaan kuvia kodista pienen sanailun kera. Kuvissa näkyy usein kodin kohtia, joita on helppoa kuvata joko valon tai siisteyden vuoksi.  Jälkimmäisestä syystä yksi kohta kodistamme on rajattu tiukkaan blogikuvien ulkopuolelle. Paikka löytyy keittiön ja olohuoneen välistä. Tämä tuntuu olevan kovin keskeinen kohta kodissamme ja tähän on kiva tiputtaa kaikki ylimääräinen tavara käsistään. Tämä paikka kantaa nimeä et-pöytä, joka on lyhenne elämäntapapöydästä. Mikäli jollakin perheenjäsenellä (yleensä miehellä) on jokin kateissa, tulee ensimmäisenä tarkistettua, löytyisikö kateissa oleva asia tai esine tältä pöydältä. Ilmeisesti paikka sisältää jonkinnäköisen tavaramagneetin vai onkohan muissakin kodeissa tällaisia “ongelmakohtia”? Olen miettinyt myös kotien paikkojen nimeämistä omaan perheen kesken. Kuinkahan paljon tällaista käytetään perheissä? Nimiä, jotka perheenjäsenet ymmärtävät, mutta ulkopuolisille nimet eivät kerro mitään. ET-pöydällä et-pöydällä3 et-pöydällä1et-pöydällä7et-pöydällä6Tällä hetkellä tuossa pöydällä valaisee Harri Koskisen suunnittelema Block valaisin. Tykkään vaihdella tällaisten irtovalaisinten paikkoja kodissamme. Tällä tavoin saa helposti muutettua kodin ilmettä ja valaisimetkin tulevat eritavoin esiin paikkaa vaihtaessa. Voisin tehdä kollaasin valaisimista, joita mielelläni sijoittaisin tuohon meidän et-pöydälle.