Suunnittelua ja tuotteita

 

Viime kesänä ja syksynä pääsin kuvaamaan Hannele Rusilan tuotteita. Voisin sanoa, että tämä oli erittäin hieno ja opettavainen kokemus harrastelija valokuvaajalle. Tuotteet, niiden materiaali ja valmistaminen olivat minulle ennestään tuttuja. Tuotteiden suunnittelusta minulle ei ollut tietoa ja tämä antoi minulle puhtaan pöydän tuotekuvien kuvaamiseen. Kuvausten suunnittelun aloitin miettimällä ympäristöä, joka sopisi tuotteen ympärille ja oman mielikuvani lisäksi yritin tuoda kuviin Hannelen yritysfilosofiaa.

“En ole koskaan ollut pelkästään markkinoivan tuotteen tekijä- varsinkaan kliseisessä muodossa, vaan eräänlainen kulttuurin sanansaattaja.” Hannele Rusila

Projektin myötä pääsin sukeltamaan tuotteiden maailmaan, niiden valmistumisen jälkeen. Ennen tätä on kuitenkin monta vaihetta, jotka tulevat harvemmin esille. Asioita, jotka minua kiehtovat. Suunnittelua ja tarinoita tuotteiden takaa.

“Yritysfilosofiani on kaivella esille suomalaisia juuria herättämällä muistoja ja tunnelmia mummolasta.” Hannele Rusila

maalainen6 maalainen jennikeittiöpyyhevalkoinen möhköpunainen liikelahjansuunnittelu7 aarresaari3tuotekuvahannele myllyssä3 aarresaari2

Tästä alkaa postaussarja, jossa esittelen suunnittelijoita ja jonkun heidän tuotteensa tarinan kera. Ehkäpä saamme kuulla myös Hannelelta jonkin tarinan tuotesuunnittelusta?