Hengissä ollaan

Blogi on elänyt hiljaiseloa, mutta hengissä ollaan siis kirjaimellisesti. Jouduttiin taas ukkosen kanssa kasvokkain, niin taas sillä olihan tämä jo neljäs kerta kuuden vuoden sisällä. Tällä kertaa oli mökin vuoro, jonka viereen salama iski ja teki tuhojaan. Onneksi tuhot ovat vain maallisia ja me säästyttiin jälleen kerran. Nyt korjaillaan vielä viimeisiä sähkövikoja, mutta toivotaan että pääsemme pian takaisin mökille. Mökki on kuitenkin se missä tuntee nauttivansa parhaiten kesästä ja kotiin paluu on tapahtunut yleensä vasta syksyllä ennen koulun alkua. Onneksi on kesää jäljellä ja pääsee jatkamaan kalastusta ja muiden luonnonantimien nauttimista.  Aika herkkua tuore ja itse pyydetty kuha, jota tänään söimme. Jälkkäriksi mansikkakakkua ja lapset nautiskelivat vielä iltapalaksi marjamaitoa. Mustikat kerättiin omalta tontilta ja ihan tässä lähellä on luomuviljelijä, jolta kävin ostamassa tänään mansikkaa. Jemmasin itselleni muutaman ison mansikan, jotka ajattelin napsia tuoretta Asun lehteä lukiessani. ukkonen ukkonen3 ukkonen4 ukkonen5

Lasten nukkuessa on aika vallata sohvan nurkka itselle ja nauttia hiljaisuudesta. Toivotaan, että huomenna päästäis jo ongelle ja katsomaan joko kanttarellit olisi poimittavissa. Itse en pysty sieniä syömään, mutta lasten kanssa noita mielellään kerää. Lapset paistavat kanttarellit pannulla kevätsipulin kera ja maustavat suolalla sekä pippurilla, ihania kesäherkkuja joiden tuoksuun joudun itse tyytymään.ukkonen2