Kesä paketissa

uudenalku3

Tänään oli aika laittaa kesä pakettiin mökkeilyn osalta ja suunnata kotiin. Siivoamista ja valtavan pyykkivuoren selätystä, mutta kaikesta huolimatta tuntuu niin kivalta palata kotiin. Lapsetkin odottivat jo kotiin siirtymistä ja koulun alku tuntuu olevan erityisen kiva asia. Miksipä ei, sillä tuohan se lasten päiviin vähän erilaista sisältöä, vaikka hiukan kauhistuttaa kuopuksen koulutielle laittaminen. Jotenkin niin hurjaa, että tiistaina meillä on jo kolme koululaista.  uudenalku4 uudenalku6 uudenalku7 uudenalku9 uudenalku11

Vaikka syksyn tuomat uudet asiat tuntuvat kivoilta, on silti hiukan haikea mieli jättää mökin kotoisat nurkat. Ihana kesä on sisältänyt paljon hyviä hetkiä perheen, ystävien ja sukulaisten seurassa. Valtavan paljon hyviä muistoja joita voi muistella syksyn pimeinä iltoina. Uskon, että kesästä jäi paljon hyvää myös lasten mieleen. Pokemoneista he eivät ole innostuneet, vaan yhdessä olemme etsineet metsästä sieniä ja marjoja. Saaliksi on tullut myös kalaa ja rapuja. Kalaa on saatu pakastettua myös talven varalle ja ravut odottavat sumpussa sopivaa hetkeä rapujuhlien viettoon. Kalastus on tarjonnut hienoja hetkiä, saaliin ja jatkojalostuksen suhteen. Kuopukselle tärkeä hetki oli kuhan saaminen uistelemalla ja esikoinen iloitsi kalan perkaamistaidon oppimisesta kummiltaan. Kesään on mahtunut myös lukuisia uintikertoja ja touhuamista kavereiden kanssa. Suosituin kesäpuuha on ollut majan rakennus, jonka lapset ovat itsekseen rakentaneet  ja suunnitelleet. Isovanhempien kattoremontista ylijääneet laudat on tehnyt monen lapsen iloiseksi rakennuspuuhissa. Akkuporakone on surissut taukoamatta ja akun loppuessa lapset ovat turvautuneet vasaraan ja nauloihin. Tänään autoin lapsia majan maalaamisessa ja kauhulla kuuntelin suunnitelmia majan laajennuksesta. Tällä kertaa laajennus olisi tarkoitus tehdä ylöspäin. Minusta tuntuu, että tuo neljässä metrissä sijaitseva kerros olisi jo tarpeeksi korkealla. No, saa nähdä mitä ensi kesä tuo tullessaan rakentamisen suhteen, mutta tämän syksyn projektina on vielä majan maalaaminen loppuun saakka. Toivotaan siis aurinkoisia syyspäiviä elokuulle.uudenalku13