Rapujuhlat

23.8.2016 Yleinen 0 kommenttia

rapujuhlat11

Perheemme kesä perinteisiin kuuluu ravustus. Kesän mittaan ongella saadut säret pakastetaan syöteiksi ja heinäkuun lopussa merrat valmistellaan pyytämistä varten. Illan hämärtyessä syöttien laittoa ja aamu varhaisella saalista katsastamaan. Tänä vuonna homma hoitui erityisen nopeasti ja sumpussa loikoili komean kokoisia rapuja ison kattilallisen verran. Rapujen keittäminen on miehen ja lasten heiniä, siihen en itse puutu kun osaavat hommansa niin hyvin. rapujuhlat13rapujuhlat14rapujuhlat15rapujuhlat16

Lapsia viehättää rapujuhlat ja niiden järjestely.  Ruokalista laadittiin tänäkin vuonna metsänantimista ja ruokapöydän kukat äitin kukkapenkistä. Tytöt saivat  kattaa itse pöydän ja osallistua ruuanlaittoon. Kokonaisuutta tarkastellen huomaa, kuinka paljon vaivaa saksiniekoissa. Mutta onhan tämä kaikki kivaa puuhastelua perheen kanssa ja illastakin jäi erittäin hyvä mieli. rapujuhlat rapujuhlat2