Värien ja materiaalien lumoissa

Linum on mieletty maalaisromanttiseksi tuotemerkiksi raita- ja ruutukuosien vuoksi. Mallistoissa on ollut tarjolla myös selkeitä ja yksivärisiä tekstiilejä, jotka ovat jääneet raidan ja ruudun varjoon. Omaan kotiini on päätynyt näitä yksivärisiä tekstiilejä, joiden kautta tuotemerkki on noussut suosikikseni mm. kestävyytensä vuoksi. Viime mallistoissa yksiväriset tekstiilit ovat saaneet rinnalle ihastuttavia kuoseja ja materiaalikirjokin on kasvanut uuden taiteellisen johtajan myötä. Karin Ward on tehnyt pitkä uran tekstiilien parissa vaatealalla ja tämä onkin erinomainen pohja sisustustekstiilien maailmaan hypätessä. Ompeleminen on yksi erinomainen taito oivaltaa materiaalien käyttäytyminen, ominaisuudet ja niiden käyttömahdollisuus. Tekstiilejä ja niiden kuoseja katsoessa voi laajan materiaalikirjon lisäksi huomata saman kuvion hyödyntäminen eri tavoin. Alla olevassa kuvassa taustalla näkyvän Citizen- tyynyyn kirjailtu kuosi löytyy hyvin pienenä painokuviona tyynystä ja isommassa koossa tuftatusta matosta.v82 v83 v84 v85 v86 v87 v89 v810 v812 v813 v815

Uusien tuulien myötä Linum on kokenut valtavan kasvojen kohotuksen ja valikoima on kasvanut erilaisilla kodintuotteilla. Sisustus- ja keittiömateriaaleissa on kaunis muotoilu ja materiaalivalinnat erinomaisia. Messinkiä, nahkaa, luonnollista keramiikkaa ja vihreää marmoria. Materiaaleja, joita oli nähtävissä myös Habitare messuilla. Vaikka kyseessä on käytetty pinnalla olevia materiaaleja, on tuotteet hyvin klassisia ja aikaa kestäviä sekä monen tyyliseen sisustukseen sopivia. Tuotteita tukee myös hinnoittelu, joka on kovin maltillinen ja suosii tuotteiden ostamista myös lahjaksi. Erityisesti keittiötekstiilit ja messinkiset asiat kannattaa ottaa huomioon hiljattain lähestyvää joulua ajatellen. Niin ja näyttäisihän nuo hyvältä myös omassa kodissa, kukapa voisi vastustaa joulupöytää, johon on katettu pellavalautasliinat messinkisillä lautasliinarenkailla. Kattauksista pitävälle syksyn valikoimasta löytyy ihastuttavia pöytäliinoja, joita  voi yhdistää monenlaiseen tyyliin. Syksyn mittaan esittelen muutaman erilaisen kattauksen, joissa esiintyy Gable- pöytäliina.

Postauksen kuvat on Linumin showroomilta Helsingistä. Showroomilla on kattavasti esillä syksyn mallistoa, jota jälleenmyyjät pystyvät pitämään esillä rajallisen määrän. Mikäli jokin kuvissa näkyvä tuote jää erityisesti mieleen, niin suosittelen ottamaan yhteyttä jälleenmyyjään. Meillä Joensuussa jälleenmyyjänä toimiva H&B home sisustusliike, tekee lähes viikottain tilauksen Linumille ja tilaa myös Linum tuotteita joita heiltä ei löydy myymälästä.

Kiitoksia Marina kattavasta esittelystä ja Giseldalle kiitokset seurasta!v8