Värejä luonnosta

varejaluonnostaLuonnosta löytyy nyt kivoja väriyhdistelmiä, joihin maaruska tekee oman säväyksen. Näitä kauniita sävyjä on nähtävissä paljon myös sisustusrintamalla. Maaruskan myötä on havaittavissa erilaisia punaisen sävyjä viininpunaisesta hailakkaan ruskeaan. Sisustuksessa luonnollista ruskean sävyä on saatavissa Muuton Grain valaisimissa, jonka varjostimen pintaa elävöittää pienet bambuhiukkaset (1). Tällainen olisi kaunis valaisin, vaikka makuuhuoneessa ja näyttävän kokonaisuuden valaisimista saisi asentamalla ne riviin ruokapöydän ylle. Voimakkaalla viininpunaisella saa pehmeään harmaan sävyyn tai beigeen ryhtiä ja lopputulos on hyvin juhlava. Fritz hansenin viinipunaisten sisustustyynyjen (5) kankaan pinta muodostuu useista palloista, joiden toinen puolisko on kohokuvioitu. Viininpunaista on tällä hetkellä tarjolla myös kukkakaupoissa. Näistä omaksi suosikikseni nousee kengurunkäpälä (3 Kuva). Kengurunkäpälä on hyvin epämääräisen näköinen karvapintainen oksa, johon aukeaa pieniä valkoisia tähden muotoisia kukkia. Itselläni on oksia Carina Seth Anderssonin Pallo vaasissa ja erittäin hyvältä ne näyttäisivät samaisen suunnittelijan Pony vaasissa (4). Viininpunaisen lisäksi luonnosta löytyy voimakasta ja raikasta vihreää, jota voi tuoda kotiin viherkasvien muodossa. Kuvaan toin omaa kotiani piristävän raunioisen (7), joka viihtyy myös varjoisassa paikassa. Käkkäräinen kukka käy kivasti selkeään ruukkuun, esimerkiksi By Lassenin Rimm. Ruukusta on tullut nyt myös kaunis vaaleanharmaa sävy ja ennestään markkinoilla on ruukkua todella kauniissa väreissä. Vaikka harmaa on hetkellisesti sivuutettu beigen ja ruskean tieltä niin näyttää se aina yhtä hyvältä. Siinä missä kelottunut puu näyttää juhlavalta metsässä, sitä harmaa on sisustuksessakin. Mikä olisikaan parempi paikka syysiltojen viettoon, kuin By Lassenin  The Tired Man nojatuoli harmaalla lampaannahkalla verhoiltuna. Kaveriksi Linumin (8) poronjäkälän värinen torkkupeitto ja tunnelmaa luomaan (9) Skandinavisk tuoksukynttilä, joka levittää ympärille metsäntuoksua.