Monikäyttöiset sisustustuotteet

20.10.2016 Yleinen 0 kommenttia

monikayttoisyys

Kynttiläkausi taitaa ollaan parhaillaan, kun pimenevissä illoissa on vielä uutuuden viehätystä. Kynttilänjalat pidän kodissani esillä läpi vuoden, sillä kauniita esineitä olisi sääli laittaa kaappiin piiloon. Tuikuille tarkoitettuja lyhtyjä en ole viitsinit hommata, sillä Marimekon kivilyhtyjä tuli joskus hamstrattua ja niitä tulee käytettyä harmillisen vähän. Onneksi suunnittelijat ovat alkaneet miettiä tuotteiden monikäyttöisyyttä, joka on mielestäni parhaimillaan Srkufn Tokyo vaasissa. Kaunis vaasi näyttää hyvältä yhden kukan tai kimpun kera ja näin pimeän tullen se toimii myös kynttilälyhtynä. Tokyo vaasi on Carina Seth Anderssonnin suunnittelema tuote, johon hän on saanut inspiraatiota japanilaisista lyhdyistä. Skruf valmistaa muitakin Carinan suunnittelemia tuotteita, kuten Pallo vaasin Pony karahvin. Carinan suunnittelemat tuotteet ovat todella kauniita ja niitä näkeekin usein blogien sekä sisustuslehtien kuvissa. Erityisesti kuvista voi bongata ruotsalaisen Svenskt Tenn valikoimasta löytyvän Dagg vaasin ja kivasti kuvissa on alkanut näkyä myös Carinan Marimekolle suunnittelemia vaaseja.  monikayttoisyys2Monikäyttöisyyttä on alettu tuoda myös klassikkoihin. Yläpuolella olevassa kuvassa on Skultunan Lilja kynttilänjalat, joihin on saatavilla siro maljakko. Kynttiläkauden jälkeen voi tehdä pienen lisäosa investoinnin maljakon muodossa ja poimia kevään ensi kukkaset maljakkoon. Kynttilänjalka maljakko yhdistelmä näyttää erityisen hyvältä herkkien kukkien kera ja varmasti sopisi myös lankaköynnöksen oksan kaveriksi.

Monikäyttöisyyden tuominen tuotteisiin ei ole valmistusteknisesti ihan helppoa, varsinkin kun kyseessä on lasi tai posliini. Habitare messuilla oli esillä paljon syksyn uutuus tuotteita ja niitä esitteli myös Marimekko. Heidän osastollaan oli esillä syksyn tekstiilien lisäksi Sami Ruotsalaisen suunnittelemia tuotteita kuten ihastuttavat Oiva Koppa ja kynttilänjalka. Paikalla oli myös itse suunnittelija tuotteita esittelemässä ja jutustelemassa. Itsekin vaihdoin hänen kanssaan muutaman sanasen ja rupattelutuokion jälkeen jäin osastolle ihastelemaan tuotteita ja samalla seurasin kahden huippusuunnittelijan kohtaamista. Joanna Laajisto tuli jututtamaan Samia ja ihastelemaan hänen suunnittelemiaan uutuuksia. Oiva kynttilänjalan suhteen hänellä oli tietynlaiset ennekko-odotukset, jotka sai pienoisen pettymyksen suunnittelijan kasvoille. Joanna oli ajatellut, että messinkinen kynttilänpidike olisi käytettävissä myös ilman posliinista jalustaa ja posliinisesta jalustasta voisi tehdä maljakon ottamalla messinkisen kynttiläpidikkeen pois. Näin osat toimisivat yhdessä ja erikseen. Sitä en tiedä olisiko Ruotsalainen voinut yhdistää Oiva kynttiläjalkaan maljakon ominaisuuden, mutta kaunis idea se olisi.