Kasvatusta

21.10.2016 Sisustus 3 kommenttia

kasvatusta9

Kauan odotettu ja hehkutettu viherkasvikirja Green home book lähti matkaani alkuviikon Helsingin reissulta. Kirja on aiheuttanut ihastusta ja ihmettelyä. Kauniit ja inspiroivat kuvat saavat selaamaan kirjan usempaan kertaan ja kuvat ovat aiheuttaneet myös jonkinnäköistä suojaruukkujen  vaihtoa sekä kasvien järjestelyvimmaa kotosalla. Kirjan kasvatusohjeisiin en ole valtavan tarkasti syventynyt, lähinnä katsellut omien kasvien osalta vinkkejä. Kasvien hoitamisesta en ota muutenkaan valtavaa painetta ja harvemmin on tullut luettua tietoa kasvien hoitamisesta. Kukkien kastelun suoritan silloin, kun minusta kukka näyttää tarvitsevan vettä. Pienemmät kukat tulee käytettyä välillä suihkussa ja multien vaihto tulee suoritettua keväisin tarpeen mukaan. Noihin oman kodin vihreisiin kuuluu hyvin monenlaista kasvia pienistä kaktuksista yli kuusimetriseen tuoksutraakkipuuhun ja helposta anopinkielestä (nimi hiukan hämää) haastavampaan medinillaan. Luulen, että kirjan selaaminen saa aikaiseksi pientä viherkasvivimmaa ainakin itselläni ja luulenpa, että muutamalla muullakin kirjan lukijalla.kasvatusta8kasvatusta4 kasvatusta6 kasvatusta10 kasvatusta11

Kasvun ihmettelyä, onnistumisia ja pettymyksiä. Niin viherkasvien kuin ihmislasten kanssa, yksinkertaisia mutta toisaalta niin pirun haastavaa, ainakin noiden ihmislasten kanssa.  Tänään onkin ollut erityisen hyvä syy ihmetellä kasvua, itsensä ja esikoisen. Tänään tuli täyteen kaksitoista vuotta kun minusta tuli äiti, asia josta olen haaveillut pikkutytöstä lähtien. Koskaan ei ole ollut asiasta vaaleanpunaisia unelmia vaan jalat maassa asenteella on menty ja  lapset ovat hienosti kasvattaneet vanhempiaan. Välillä kuitenkin toivoisi, että Susanna Vento ja Riikka Kantinkoski innostuisivat myös ihmislasten kasvattamisopuksesta. Ainakin minun hyllyltä löytyisi tilaa kauniisti kuvitetulle kasvatuskirjalle, joka antaisi selkeitä ohjeita. Varsinkin tähän vaiheeseen, kun lapsi on liian iso lapseksi ja liian pieni aikuiseksi. Kyseistä kirjaa odotellessa ajattelin paketoida pari viherkasvikirjaa kääreisiin. Lahjaksi siskoilleni, jotka elävät samaista elämänvaihetta äitiyden suhteen. Onni on vertaistuki sekä lähes samanikäiset lapset heidän kanssaan ja tämä on rikkaus myös serkuksille. Tänään syntymäpäiviään viettää myös esikoisen serkkupoika, joka ehti putkahtaa maailmaan tunti neljäkymmentäneljä minuuttia aikaisemmin. Onnittelut serkkukaksosille tätäkin kautta!kasvatusta2