Marimekon talvea

marimekontalvi10

Eilen kävin ihastelemassa Joensuun Marimekon myymälää, joka on puettu jouluasuun. Joulun punaista löytyy niin astioista, kuin tekstiileistä. Myymälässä oli esillä Unikkoa, Kumisevaa, Räsymattoa ja Vuorilaaksoa punaisen eri sävyissä. Punaisen sävyissä löytyy myös Sanna Annukan Talvitarina, jossa on nähtävissä Kalevala teemaa ja eläimiä. Astiamallistossa on havaittavissa mummolahenkistä vanhanajan joulua, johon tuo raikkautta Varvunraita kuosi. Varvunraitaa on saatavana sesonkituotteena astioissa ja myös muissa keittiötuotteissa. Näiden kuosien joukkoon sopii kauan odotetut uutuudet Oiva Koppa, Liekki ja Loimu. Ihastuttavia tuotteita, joiden nimet jäivät erityisen hyvin luontoihmisen mieleen. Myymälästä jäi mieleen myös puolukanvarvut, männyn- ja kuusenokset, jotka Satu oli laitellut esille Flower- sekä Urna maljakoihin. Luonnosta poimitut oksat näyttivät kauniilta maljakoissa ja kauniilta maljakot näyttävät ilman kukkiakin. Talven mallistoon maljakoista on tullut uudet sävyt, joulun punainen pieneen Flower maljakkoon ja harmaa isokokoiseen Urna maljakkoon.

marimekontalvi marimekontalvi2 marimekontalvi3

marimekontalvi7marimekontalvi4 marimekontalvi5

Myymälässä oli esillä paljon punaista, mutta Marimekolle tyypilliseen tapaan kankaita on saatavana muissakin väreissä. Rauhallisemman värimaailman ystävälle joitakin talvimalliston kankaita löytyy neutraalin värisinä, kuten harmaana. Aiemmin tuttu Kuusikossa kangas löytyy nyt myös petroolin ja eri vihreän sävyillä painettuna. Tämä niinkuin moni muu Marimekon kangas painetaan heidän omassa kangaspainotehtaassa Helsingissä.

Paljon uutuuksia ja ihastuttavia tuotteita, enkä malta olla mainitsematta tekstiileistä omaa suosikkiani. Furry tyynynpäällistä, joka löytyy beigen sävyisenä meidän olohuoneesta. Kiitoksia Satulle malliston esittelystä, tarinoista tuotteiden takana ja ideoista hyödyntää Marimekon tuotteita eri tavoin sisustuksessa.

marimekontalvi8