Pelastava enkeli (sisustaja)

enkeli7

Lapsilla oli tänä vuonna lyhyt joululoma. Kevät lukukausi alkoi viikko sitten muutaman päivän rypistyksellä. Torstain aamu tuntien jälkeen lapset pääsivät kuitenkin loppiaisen viettoon ja pienelle lomareissulle. Hiukan pikaisella aikataululla tehty päätös yhdistää Helsingissä asiointi ja perheen virkistysreissu poikivat ajatuksen laivalle lähdöstä. Viime hetken päätös risteilystä ja loppiaisen sijoittuminen viikonlopun kylkeen eivät yhtälönä olleet paras mahdollinen. Hyttien tarjonta oli varaus vaiheessa hiukan kehno, mutta silti päädyimme Tukholman risteilyyn. Pienehkö hytti loi tiiviin tunnelman perhelomalle ja alasängyistä yhdistetyn siskonpedin ansiosta saimme kaikille makuupaikan. Hytin varustus oli mitoitettu neljälle hengelle, joten tyynyjä eikä pyyhkeitä riittänyt jokaiselle. Pyyhkeet eivät muodostuneet ongelmaksi, mutta hyvien yöunien varmistamiseksi ajattelin korjata tilanteen tyynyjen määrän osalta paluumatkaa ajatellen. Tukholmaan päästyämme selvisi, että sukulaisten tapaaminen estyi heidän pienokaisen sairastumisen vuoksi. Reilu viisi tuntinen sujui kirpeässä pakkassäässä kaupasta ja kahvilasta toiseen suunnatessa. Tyttärille kauppojen kiertely ei tenhyt tiukkaa, mutta samaa ei voi sanoa kuopuksesta. Onneksi pieni kalamies löysi päivään ja omaan huoneeseen piristystä katiska verkosta tehdyn kalan muodossa. Ostosten ohessa minun piti ajatella perheeni parasta hommaamalla hyttiin viides tyyny. Tyynyn metsästyksen ajattelin aloittaa Svenskst Tenn tarjontaa katsastaen. Kahden vuoden takaisen käynnin jälkeen liikkeessä oli tehty paljon muutoksia, joita tuli ihasteltua tyynyn etsimisen ohella. Valikoimasta löytyi yksi suosikki, joka sopii kivasti olohuoneemme (hytin)värimaailmaan. Tyynyn lisäksi kotiutin hopeisen kynttilänjalan jonka kylmä väri sopii kauniisti uuteen tyynyyn. Tyynyn etsintä reissun ohella löysin kauan etsimäni maljakon Illums Bolighus tavaratalosta, josta löytyi myös kaksi pientä maljakkoa. Kyseiset maljakot jäivät kaihertamaan edellisellä Tukholman visiitillä, mutta onneksi näitä oli vielä saatavana.enkeli4 enkeli6

enkeli

enkeli3

Maljakot ja kynttilän pidike löysivät paikkansa olohuoneen tasolta. Tyyny saa vielä odottaa kevättä ja tulppaani kautta. Tyynyn kaveriksi ei juuri muuta tarvitsekaan, kuin muutama ranskalainen tulppaani Pallo vaasiin ja ehkäpä Svenskt Tenn elefantti tyyny pääsee myös esille. Nyt kuitenkin nautitaan pehmeästi ja luonnonläheisestä sisustuksesta, joka antaa sijaa olohuoneen ikkunoista avautuvalle talvimaisemalle. enkeli5