Multahommia

 

multahommia3Valon lisääntyessä koittaa mullan vaihtaminen viherkasveille. Mullat täytyisi vaihtaa myös olohuoneen tuoksutraakkipuulle, joka haukkaa ison osan olohuoneen neliöistä. Kasville tarvitsisi etsiä jo suurempi ruukku, mutta sisustuksen kannalta se ei tunnu mieluista ratkaisulta. Ruukun vaihtamisen sijaan mietin multien vaihtamista lähinnä ruukun pinnalta. Toimenpide voisi olla riittävä helppo hoitoiselle ja vähään tyytyväiselle viherkasville. multahommia8 multahommia7 multahommia5

Helppohoitoisessa traakkipuussa suurin vaiva on pölyjen pyyhkiminen sen lehdistä. Negatiivisena asiana on myös kasvin iso ruukku, joka on aikamoinen möhköle sohvan vieressä. Toisaalta isosta kasvista on iloa olohuoneen lisäksi yläkerran aulassa jonne traakkipuun latvat ylettyy. Valkoisessa tilassa traakkipuun lehdet näyttävät kauniilta ja tuovat viihtyisyyttä aulaan. Traakkipuun lisäksi olen pyrkinyt pitämään lähes jokaisessa huoneessa viherkasveja tuomassa kodikkuutta. Vielä muutama vuosi sitten toimintani oli hiukan mummomaista, mutta nyt taidan olla trendikäs sisustaja. Tämä onkin edullinen tapa poimia sisustuksen trendijuttuja kotiin ja tähän aikaan vuodesta viherkasvien valikoimat alkavat kasvaa kukkakaupoissa. Viherkasvien hankintaa miettiville suosittelen tutustumaan erilaisiin viherkasveihin ja niiden hoito-ohjeisiin Susanna Venton ja Riikka Kantikosken opuksen avulla.multahommia2