Firenze

30.1.2017 Yleinen 2 kommenttia

firenze17

Viime yönä saavuimme (pidennetyltä) viikonloppu reissulta Italiasta. Arki ja työviikko alkoi hiukan vähäisellä unen määrällä, mutta se ei ole liiemmin haitannut sillä oli ihana tulla kotiin lasten luokse. Ikävä taisi olla molemmin puolista, vaikka isommilla taitaa olla hankala tunnustaa sitä. Ikävästä huolimatta pieni irtiotto arjesta teki hyvää lapsille ja vanhemmille. Lasten päivät ovat olleet ohjelmaa pullollaan ja luulen, että hiukan erilaisilla säännöillä on nämä muutamat päivät mummojen seurassa kuluneet. Hiukan toisenlaisella rytmillä meni päivät myös meillä aikuisilla. Matkan aikana ei tarvinnut miettiä arkisia asioita vaan pystyi rytmittämään ruokailutkin kelloa katsomatta. Ruokailuista pidimmekin erityisen hyvää huolta. Italialainen yksinkertainen ruoka ja maukas viini ovat asiat joita suosimme myös kotona.

firenze16 firenze15 firenze14firenze8 firenze5

Syömisen lisäksi ohjelmaan mahtui myös aktiviteetteja, kuten pyöräilyreissu Sant’Andrea in Percussinan kylään. Pyörävuokraamon väki ei pitänyt kovin järkevänä ratkaisuna lähteä mäkisiin maisemiin pyörällä, kun sinne pääsisi helposti autollakin. Maisemien vuoksi kannatti poistua hetkeksi kaupungista ja kiusata lihaksia maitohapoilla. Matkan varrelle sattui valtavan kauniita viiniviljelmiä, oliivilehtoja, ihana auringon paiste ja kyllä niitä mäkiäkin tuli vastaan ihan kiitettävästi. Kylässä nautiskelimme lounasta pitkän kaavan mukaan ja jälkiruoka teet hörpimme ulkona. Ulkoilmasta tuli mieleen Suomen kevät, jolloin aurinko lämmittää kivasti, mutta maan kylmyys tekee ilmasta hiukan viileän. Maan kylmyys näkyi paikoin pyöräreissullakin ja väliin sattui jäisiä kohtia jotka olivat petollisia paluumatkan jyrkissä alamäkiosuuksissa.firenze4firence2firenze7

Italiasta jäi jälleen kerran hyvä fiilis ja halu palata uudelleen. Firenzen kauniit kadut ja rakennukset ovat vailla vertaansa. Meihin tekee suuren vaikutuksen vanhat rakennukset ja arvokkuus jota paikan pitkä ikä tuo tullessaan.

Maailmassa on Dubain kaltaisia paikkoja joita on kiva nähdä ja kokea kerran elämässä. Maailmaan mahtuu myös Italian kaltaisia paikkoja jonne haluaa palata uudelleen, nähdä enemmän ja eri vuodenaikoina. Tällä kertaa ihasteltimme ihan kaksistaan ja ensi kerralla mennään koko perheen voimin. Siihen saakka nautiskellaan lomamuistoista ja tuodaan pala Italiaa ruokapöytään. Siitä pidin huolen jo tänä iltana, kun paistoin parmesan leipää iltapalalle. firencefirenze13firenze11firenze10