Valukumpu aulatilan uusi ilme

valukumpuaula20

Viime syksynä pääsin suunnnittelemaan Valukummun aulatilan. Yritysvieraat saapuvat aulaan ja näin se on heille ensi kosketus yritykseen. Yrityksen raaka-aineista isossa roolissa on muovivalut ja halusin tuoda muovia myös sisustukseen. Muovia ei varmaankaan tämän juhlallisemmin voi tuoda sisustukseen, kuin Louis Poulsenin Patera- valaisimen muodossa. Øivind Slaatton suunnittelema Patera on mielestäni kaunein muovinen valaisin ja tämänkin tilan helmi. Valaisin näkyy aulan sisään käynnistä ulos saakka ja tuo muun sisustuksen kauniisti esille. Valaisimen lisäksi sisustus on tyyliltään selkeää. Tuotteissa on panostettu kotimaiseen suunnittelun ja valmistukseen. valukumpuaula18valukumpuaula19 valukumpuaula13 valukumpuaula10

Suunnitelman lisäksi tehtävääni kuului tuotteiden tilaaminen. Päätöksissä kallistuin verkkokauppojen sijaan tuttuihin kivijalkamyymälöihin kuten Joensuun Verhotaloon ja Sisustukseen Koodiin. Kohteen suhteen pääsin myös askarteluhommiin. Seinällä olevat peilit tilasin suomalaiselta lasialan yritykseltä ja kehystin peilit yrityksen tuotevalikoimassa olevilla metallirainoilla.

Niinkuin yleensä niin myös tämän kohteen kanssa alkoi lumipallo-efekti. Aulan suunnittelun jälkeen on ollut aika monen muunkin nurkan suunnitelma työpöydälläni. Pikku hiljaa maalit alkaa olla seinissä ja pian viimeiset kalusteetkin saadaan paikalleen, joten voisin kuvata lisää tuotoksiani. Vai onko tällaiset postaukset laisinkaan kiinnostavia?valukumpuaula8