Ystävänpäivän herkkuja

ystävänpäivä10

Ystävänpäivä on hyvä syy pieneen hemmotteluun ja herkutteluun. Leivonta ohjeita pullahtelee joka suunnalta ja suosiksi noussut vaahtokakku houkutteli tarttumaan vispilään. Päätin kuitenkin hillitä itseni ja siirtää leipomispuuskan viikonloppuun jolloin juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä. Uusien kokeilujen sijaan turvauduin helppoihin ja vanhoihin resepteihin. Todellakin vahnoihin sillä vohveleiden ohje on kulkenut mukanani lapsuudesta saakka. Muistaakseni se on vanhempieni vohveliraudan mukana tulleesta reseptikirjasta. Tämä herkku toimii niin välipalana kuin iltapalallakin. Vehnäjauhojen määrää voi vähentää ja korvata osan jauhoista, vaikka leseillä. Itse laitan taikinaan välillä myös pinaattia tai nokkosia. Vohvelit ovat yvää sellaiseen tai höysteiden kera ja erityisesti marjojen kanssa.

AAMIAISVOHVELIT

3 kananmunan valkuaista

3 kananmunan keltuaista

4 dl maitoa

4dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl sokeria

1/2 tl suolaa

8 rkl öljyä

Erottele kananmunan valkuaiset toiseen kulhoon ja keltuaiset toiseen. Lisää kananmunan keltuaisten joukkoon loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi (vaahdon täytyy pysyä kulhossa, jos käännät sen ylösalaisin). Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan. Paista rapeaksi vohveliraudalla.

 ystävänpäivä7 ystävänpäivä6ystävänpäivä4ystävänpäivä5 ystävänpäivä3

SMOOTHIE

3-4 dl jäisiä mustikoita

1 prk mangososetta (esim.Piltti/ Pirkka)

1 prk pehmyt rahka

1prk Flora Vanilla

Laita ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi

 Vohveleiden kaveriksi tein rahkaisen smoothien. Yritämme syödä lähes päivittäin marjoja ja tässä on yksi hyvä ja nopea herkku marjoista. Marjoiksi sopii myös mansikat ja vatut. Mangon voi korvata, vaikka banaaneilla ja rahkan turkkilaisella jogurtilla. Itse olen innostunut noista lasten mangososeista joita olen käyttänyt myös juustokakuissa. Nykyään niitä tulee ostettua enemmän, kun lasipurkkien rinnalle on tullut kätevät pakkaukset. Uusien pakkausten myötä hedelmäsoseita uskaltaa laittaa myös lapsille kouluun evääksi eikä tarvitse pelätä rikkoutuvia lasipurkkeja.

Oikein hyvää ystävänpäivää!

ystävänpäivä2