Katriina Nuutinen+ Woutila

katriinanuutinen

Entiset Valinta Voutilaisen tilat Tulliportinkadulla (Joensuussa) ovat päässeet uuteen käyttöön. Näyteikkunoissa on rennosti esillä paikallista osaamista erilaisten tuotteiden muodossa. Näyteikkunoiden rentotyyli jatkuu sisällä, jossa työskentelee luovan alan osaajia. Kyseessä on Woutila, joka tarjoaa työtilojen lisäksi näyttelytilan paikalliselle taiteelle. Tällä hetkellä seiniä koristaa Nikolai Tiitisen taideteokset. Näyttelyn avajaisia vietettiin eilen ja näyttely jatkuu 16.3. saakka. Nikolain värikkäät työt ovat kuvituksia Kyyhkyn Kysymys- kuvakirjasta, joka käsittelee yhteistyön merkitystä ja toisistamme huolehtimisen tärkeyttä. Näyttelyssä on varmasti nähtävää monen ikäiselle ja erityisesti lapsille. Mikäli lauantain aikataulussa on vielä vapaata niin Woutila on avoinna myös lauantaisin (klo 11.00-14.00). katriinanuutinen5katriinanuutinen3 katriinanuutinen6 katriinanuutinen8 katriinanuutinen10

Woutila tuli itselleni tutuksi Katriina Nuutisen kautta. Woutilassa käydessä Katriina on kertonut lähemmin omista tuotteistaan ja keskustelumme ovat pyörineet molemmille tärkeiden asioiden ympärillä eli kotimaisuus ja paikallisuus. Moni hänen tuotteistaan tehdään paikkakunnalla. Kuvissa näkyvä vitriini on joensuulaisen puusepän kädenjälkeä, Aarni valmistetaan Verhoilupaja Savolaisessa ja Lyylin kannet tekee hammaslahtelainen Osmo Kähkönen. Katriinan suunnittelemia tuotteita on päässyt myös ulkomaisten yritysten mallistoihin kuten Ligne Roset ja Klong.  Hänen tunnetuin tuote maailmalla on  Hely valaisin, jota valmistaa ruotsalainen Klong . Kyseistä valaisinta sai ihastella aikoinaan Taitokorttelissa ja nyt sitä näkyy hiukan isommissa putiikeissa kuten Artekin lippulaiva myymälässä.

 Viime viikolla instagram ja muut sosiaaliset mediat täyttyivät Tukholman huonekalu- ja valaisinmessujen annista. Erityisesti silmääni pistivät Katriinan tuotteet suunnittelutoimisto POIAT– osastolla. Tyylikäs osasto oli viimeistelty suupuhalletuilla Pulu- vaaseilla ja Lyyli- rasioilla. Perho– peili on vilahdellut viime aikoina sisustuslehtien sivuilla ja taisipa olla myöskin uusimmassa Recidence- lehdessä. Perhoa ja muita Katriinan tuotteita pääsee ihastelemaan Woutilan lisäksi ja Helsingissä sijaitsevassa Lokal- liikkeessä.

katriinanuutinen2