Laskiaissunnuntai Marimekon seurassa

marimekkokevät15

Oikein hyvää laskiaissunnuntaita!

Pyhäpäivästä huolimatta uni ei maistunut aamulla normaalia pidempään. Sängyssä pyörimisen sijaan laitoin pullataikinan kohoaa muiden tuhistessa sängyissään. Lapset eivät pistäneet laisinkaan pahakseen, kun saivat heräillä pullan tuoksuun ja lämmin pulla näytti maistuvan aamupalalla. Tällaiset pienet jutut tuntuvat olevan lapsille valtavan isoja asioita ja samaiset asiat ovat jääneet itsellekin mieleen lapsuudesta. Hyvää ruokaa ja yhteisiä hetkiä ruokapöydän ääressä. Hyvän ruuan lisäksi arvostan kaunista kattausta joka tuo ruuan kauniisti esille ja tarjoaa näin myös silmänruokaa. Omia kattauksen suosikkejani ovat Marimekon Oiva- astiat joiden muotoilu on hyvin yksinkertainen ja kuviot raikkaita sekä helposti yhdisteltäviä keskenään.

Tämän kevään uutuuksista kauniit Hortensie- astiat tuovat kattaukseen raikkautta ja hitusen verran kevättä. Hortensie- astialla tarjoiltuna pullakin näyttää erityisen hyvältä. Tykkään erityisesti lautasten muotoilusta ja viimeistelystä jonka kruunaa pohjaan saakka ulottuvat kuvioinnit. Kuvioinnin jatkaminen pohjaan saakka on Oiva- astioiden suunnittelijan Sami Ruotsalaisen ideoima. Kevään malliston suunnittelu on  Carina Seth Anderssonin kädenjälkeä, mallistosta löytyy kolme monipuolista kuviota: Hortensie, Spaljé ja Basket.

Kevään mallistossa Urna- ja Flower- maljakko on puettu kauniin vihreisiin sävyihin. Flower näyttää kauniilta tyhjillään ja Urnan kaunis muotoilu pääsee parhaiten esiin rennosti aseteltujen kukkien tai heinien kera. Kattauksessa Flower-maljakossa on yksi kirsikkapuun oksa ja Urna- maljakossa juuri heräämässä olevia kirsikkapuun oksia. Kirsikan oksien kaverina on hennon vaaleanpunaiset syreenin kukat jotka antavat vienon kesäisen tuoksun. Vaaleanpunaiset kukat sopivat kauniisti vihreään maljakkoon, joka näyttää todella kauniilta pähkinäpuista pöytää vasten.

 marimekkokevät9marimekkokevät12marimekkokevät16

marimekkokevät8marimekkokevät2 marimekkokevät3

Olohuoneen puolelta löytyy Hortensie- kuosi pitkulaisesta tyynynpäällisestä. Hortensia on saanut kaverikseen Basket- tyynyn ja -mukin. Tykkään kovasti Basket- kuosista joka mukailee perinteisenpunotun korin muotoja. Basket istuu kivasti perinteisempäänkin sisustukseen ja on omiaan myös kesämökillä. Basket lautaselta voisi tarjoilla ruisleipää, laittaa muutaman heinän Urna-maljakkoon ja tuoda muutenkin vihreää väriä hirsiseinien kaveriksi..vahva mielikuva jonka esittelen tulevalla viikolla kuvien välityksellä.

Mielenkiintoista tietoa kevään mallistosta ja kuvioiden synnystä löytyy Marimekon verkkosivuilta. Suosittelen katsomaan kauniin videon ja Lotta Agatonin stailaamt kuvat verkkosivuilta ja poimimaan kevään kuvaston lähimmästä myymälästä.

Liittymällä Marimekon asiakasohjelmaan saat ensimmäisestä ostokerrasta -15% alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Etu on voimassa 14 päivää rekisteröitymisestä ja sen voi käyttää joko Marimekon myymälässä tai verkkokaupassa. Ohjelmaan voi liittyä tästä linkistä tai Marimekon myymälässä.marimekkokevät6Yhteistyössä:

Joensuun Marimekko