Löytyihän se lopulta

baananipuu5

Olen jo jonkun aikaa etsiskellyt kotiimme banaanipuuta. Kasvia ei ole löytynyt kukkakauppojen, ruokamarkettien eikä myöskään puutarhojen valikoimasta. Banaanipuun etsinnöistä kerroin Astrantian ihanalle yrittäjälle, joka lupasi auttaa asiassa. Tiedusteluni jälkeen hän ei löytänyt banaanipuuta tukkulistoilta kunnes viime viikolla sain viestin, että banaanipuu on tulossa maanantaina heille. Maanantai-illan elokuvareissun kylkeen yhdistimme banaanipuun noutamisen Astrantiasta. Lapsilla sujui kotimatka rattoisasti banaanipuun kanssa takapenkillä. Tämä olikin aika hauska yhteen sattuma, sillä kävimme katsomassa Vaiana- animaatioelokuvan. Elokuvaan oli onnistuttu luomaan huikean aidot puitteet ja ihanan rehevät maisemat, joissa oli myös banaanipuita. Banaanipuun seurassa kotimatka sujui rattoisasti elokuvan mukaansa tempaavia kappaleita kuunnellen. Elokuvasta jäi kaikinpuolin hyvä maku itselleni ja lapsille. Musiikki, elokuvan kauniit maisemat ja nuoren Vaiana- tytön rohkeus tekivät vaikutuksen johon moni lasten elokuva ei ole viime aikoina pystynyt. Voin lämpimästi suositella elokuvaa kouluikäisille lapsille ja olihan tämä äidillekin kivaa vaihtelua. Lapsille oli tärkeä asia, että äiti malttoi pitää pyllyn kiinni penkissä eikä hyödynnä elokuvan katseluaikaa kotitöiden tekemiseen. Tämän lisäksi yhteisestä elokuvakokemuksesta on riittänyt juttua moneen otteeseen.banaanipuu banaanipuu3 banaanipuu4 banaanipuu6

Osa banaanipuun lehdistä ovat kärsineet hiukan kuljetuksessa, mutta uusia lehtiä näyttää nousevan jo kovaa vauhtia. Toivotaan, että hiukan haastavan kasvin leimaa kantava kasvi viihtyy meillä ja taipuneiden lehtien tilalle kasvaa uudet kauniit lehdet. Oikeanlaisessa hoidossa kasvin kerrotaan olevan todella nopea kasvuinen ja ruukkua voi joutua vaihtamaan parikin kertaa vuodessa. Näin aluksi banaanipuu saa olla hetken aikaa medinillalta vapautuneessa By Lassenin Rimm- ruukussa. Isompi ruukku ja kasvin lopullinen paikka on vielä hakusessa, mutta eiköhän nekin vielä löydy.

Uuden kasvin myötä olohuone kaipaa hiukan uudenlaista järjestelyä, johon ajattelin paneutua lomaviikolla. Toivotaan, että jossakin kohtaa jää aikaa myös kodin järjestelyyn sillä viikkoon on mahdutettu monelaista ohjelmaa joista ensimmäiset jo huomenna. Miesväki suuntaa ralleihin ja tyttöporukalla on ohjelmassa hiihtokisat.

Oikein hyvää hiihtolomaa lomaansa viettäville!banaanipuu2