Tiiriskoskentehtaalla

tiirinkoskentehtaalla10

Tulen hyvälle tuulelle, kun tapaan ihmisiä jotka tekevät työkseen itselleen mieluista hommaa. Ajattelen kuinka joku on jaksanut tehdä valtavan määrän työtä unelmansa eteen ja edelleen. Tällaiset ihmiset tapasin viikko sitten sunnuntaina Tiirinkosken tehtaalla. Toteutettu unelma oli meidän nähtävänä ja aika hyvin myös työmääräkin oli havaittavissa. Itse en oikein allekirjoita tuota sanontaa luppoisasta maalaiselämästä. Sen sijaan luppoisuutta löytyy maalla asuvista ihmisistä ja sellaisia löytyi myös tältä tilalta. Kurssipäivän aikana touhukkaan “emännän” Ninan rentous oli ihailtavaa. Kurssin ohella hän kävi avustamassa uusia karitsoja maailmaan ja vientiä oli moneen muuhunkin suuntaan. Mukana touhussa oli mukana myös tilan isäntä Mikko, joka rohkaisi meitä kurssilaisia uskaltautumaan myös karja-aitaukseen. Hiukan jännittyneet kurssilaiset kyselivät neuvoa toimintaan, jos karja lähtee juoksemaan heitä kohti. Mikon neuvona oli tilanteen hyödyntäminen kuvaamiseen..”paina playta”.

Päivän aikana pääsimme nauttimaan Tiirinkosken kahvilan herkkuja, joista mainittakoon härkäpapuruisleipä ja härkäpavuista tehdyt suolaiset sekä makeat vohvelit. Herkkujen takaa löytyy Anni, joka suositteli tilan raaka-aineita meille kurssilaisille. Annin kanssa jutut pyörivät ruuan sekä reseptien ympärillä ja niitä on tullut kuluneella viikolla hyödynnettyä myös kotosalla. Tilalta ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin vaan ostin kotiin viemisiksi kymmenen kilon jauhosäkin, härkäpapurouhetta ja kahvia. Näistä voisin reseptien kera kirjoitella myös myöhemmin lisää.

tiirinkuvat20

tiirinkoskentehtaall15 tiirinkoskentehtaalla tiirinkoskentehaalla3tiirinkoskentehtaalla2 tiirinkoskentehtaalla4 tiirinkoskentehtaalla6 tiirinkoskentehtaalla7 tiirinkoskentehtaalla11 tiirinkoskentehtaalla13

Ihanan isäntäväen, eläinten ja herkkujen lisäksi tehtaalta löytyy myös kattava sisustusliike. Kuviin tallentui vain murto-osa tehtaan isosta sisustusmyymälästä, josta ostin itselle kaksi tuoretta kirjaa. Paljon muutakin ihanaa olisi voinut ostaa ja yksi oma suosikkini on kuvissa näkyvä lampaantalja. Tämä kevät vain tuntui hassulta ajankohdalta taljan hommaamiseen. Tuolloin ei vielä arvannut, että vapuna saa grillaamisen ja ulkona ruokailun sijaan hiihtää ja nauttia takkatulen lämmöstä.

Tehtaalla vierailu teki itseeni vaikutuksen ja voin suositella paikkaa myös kesäloman kohteeksi aikuisille ja myöskin lapsiperheille.

tiirinkoskentehtaalla14