Orrefors City-lasit

citylasit28

Minusta erilaiset kannut ja karahvit tekevät kattauksesta viimeistellyn ja esillä ollessaan kauniin säväyksen myös kodin sisustukseen. Itse tykkään säilyttää kauniita kannuja keittiön avohyllyllä ja tahtoisin kotiini myös viskikarahvin, joka olisi esillä viskilasien kera. Oiva paikka näille olisi olohuoneen nurkan läheisyydessä, josta löytyy viskin nautiskeluun rento nojatuoli. Tätä mielikuvaa pääsin kokeilemaan käytännössä Orreforsin ihastuttavalla City-sarjan viskikarahvilla ja -laseilla. Vaikkei minusta ole viskin käyttäjäksi muutoin, kuin leivonnassa olisi kaunis karahvi mainio tapa säilöä viskiä. Orrefors kristalli ei sisällä lyijyä, joten siinä mielessä se olisi erinomainen ratkaisu viskin säilytykseen ja kyllähän tällaisesta karahvista kelpaisi tarjoilla viskiä ystäville illallisen päätteeksi. Illallispöytään sekä arkeen löytäisin monenlaista käyttöä myös City- sarjan hienostuineilla ja hiukan maskuniisille laseilla. citylasit25 citylasit17citylasit22citylasit20

citylasit23 citylasit19 citylasit24

City- sarjan lasit on omiaan värikkäiden kesäjuomien tarjoiluun. Omia suosikkejani on marjaisat juomat, jotka sopii kuumaan kesäpäivään tai omaan rentoutumishetkeen. Tähän juomaan soseutin karpaloita ja puristin sitruunamehua. Soseutetut karpalot ja sitruunamehun valutin siivilän läpi lasissa olleiden jääpalojen joukkoon. Makeutin juoman ruokosokerisiirapilla ja lisäsin sekaan tonic vettä. Juoman koristelin rosmariinin oksalla ja tähän olisi sopinut mainiosti myös timjamin oksa. Yrteistä ei juurikaan irtoa juomaan makua, mutta tuoksu viimeistelee juoman nautiskelu hetken. City- sarjan laseja löytyy myös isommassa koossa, joista voisi tarjoilla muita kesäisiä juomia kuten mojitoa.citylasit26 citylasit13 citylasit29citylasit8 citylasit9

Konepesun kestävät astiat saivat miettimään niiden helppoutta ja monikäyttöisyyttä. Juomien lisäksi lasit sopisivat mainiosti myös jälkiruokien tarjoiluun. Yksi jälkiruoka suosikkini on lakkasorbet, joka syntyy helposti hyvistä raaka-aineista. Neljän hengen sobetti annokseen käytän 3dl pakastettuja lakkoja, 1 1/2dl vettä, 3/4dl sokeria ja 1rkl Pohjois-Karjalaista hunajaa. Ensiksi paseeraan lakat. Lämmitän veden kattilassa niin lämpimäksi, että saan sulatettua sokerin ja lopuksi lisään veden joukkoon hunajan. Annan liemen hiukan jäähtyä ja sekoitan sen lakkojen sekaan. Lopuksi laitan massan jäätelökoneeseen ja sobrbetin valmitumisen jälkeen pakastan sen. Toki sorbet parhaillaan on heti valmistuttuaan, mutta mikäli tarjoilet sorbetin myöhemmin niin nosta se hetkeksi jääkaappiin pehmenemään ennen tarjoilua.

citylasit7citylasit4citylasit3

Kuvista voi varmaan päätellä kuinka haltioissani olen City-sarjan tuotteista. Kesän mittaan löytyy varmasti usein käyttöä myös postauksen ensimmäisissä kuvissa näkyville jääpaloille, jotka on helppo pakastaa ja tarvittaessa ne voi pestä astianpesukoneessa. Teräksiset jääpalat tai oikeastaan kylmäkivet tulevat kauniissa pakkauksesa ja niiden mukana tulee pieni samettipussukka, jossa kivet on helppo laittaa pakstimeen viilentymään. Tässä onkin mainio tuliainen mökille viemisiksi ja myös sarjan muut tuotteet ovat oiva lahjaidea keväällä opintonsa päätteneille, hääpareille ja myöskin varttuneemmille merkkipäivien viettäjille. Miksipä ei myös itselle, sillä onhan nämä tuotteita joita voi käyttää niin arjessa kuin juhlassakin. Kauneutta, käytännöllisyyttä ja hyvää suunnittelutyötä naapuripitäjän mieheltä, Martti Rytköseltä.

Yhteistyössä Orreforscity-lasit