Kroatian tunnelmia

21.5.2017 Yleinen 0 kommenttia

kroatia25 Perjantaina palasimme vajaan viikon mittaiselta Kroatian matkalta. Tuntui kivalta, että reissun jälkeen ei tarvinnut palata heti arkeen vaan on ehtinyt pestä pyykkiä ja tehdä paljon pihahommia. Huomenna on taas kiva palata arkeen, mutta ennen sitä ajattelin kertoa muutaman sanasen ja kuvatulvasta yritin poimia joitakin omia suosikkejani. Ensimmäinen kuva on Lokrumin saarelta jossa vierailimme viimeisenä lomapäivänä. Saaren kauniin luonnon lisäksi katseltavaa riitti riikinkukkojen valtavan kauniissa asussa. Eräs uros innostui pörhistelemään pyrstöään oikein urkalla ja houkutteli useita naaraita ympärilleen. Lokrumin saaren lisäksi teimme kävimme myös Mljetin saarella sijaitsevassa kansallispuistossa jossa sijaitsee Euroopan vanhinta mäntymetsää. Todella kaunis ja rauhallinen saari teki erityisen vaikutuksen. Saarilla vietettyjen päivien lisäksi ehdimme tutustua vanhankaupungin alueeseen ja kauniiseen luontoon sekä erityisesti kirkkaaseen meriveteen. Royal Princess- hotellin uima-altaat olivat lapsille kovin mieluisat. Uimaan pääsi niin sisälle kuin ulos ja lasten uidessa sai itse keskittyä lukemiseen sekä kuntosalilla käyntiin. Kuntosalin lasiseinän läpi sai ihastella merimaisemaa ja vahtia lasten touhuja. Levon, liikunnan ja elämysten lisäksi tärkeässä roolissa lomallamme olivat ruokailut ja erityisesti meren herkkujen nauttiminen.kroatia24 kroatia23 kroatia21 kroatia20

Lokrumkroatia19

Ravintola Morekroatia18 kroatia17

Lokrumkroatia16 kroatia15 kroatia13

Vanhakaupunkikroatia12

kroatia11 kroatia10 kroatia9 Mljetkroatia8 Mljetkroatia7 kroatia6 kroatia5 kroatia4 kroatia3 Vanhakaupunkikroatia2

Vajaan viikon mittainen reissu on meidän perheelle sopivan mittainen. Kroatia ja sen lähiseutu tarjoaisivat katseltavaa myös pidemmäksi aikaa. Mikäli lähdemme toistekin Kroatiaan on tarkoitus tutustua maahan autoillen. Tällä tavoin voisi vierailla myös Montenegrossa ja Bosniassa. Nyt on kuitenkin ihana palata arkeen ja erityisen kiva päästä seuraamaan kevään etenemistä kotimaassa. Vaikka maisemat tuntuivat aika karuilta Kroatiassa vietetyn ajan jälkeen ja eiköhän meilläkin ole kohta vehreyttä ympärillä.

kroatia