Juhannussauna

orthex11

Meidän juhannuksen perinteisiin kuuluvat savusauna ja mansikkakakun leipominen. Kumpikaan näistä ei ole säästä riippuvaista puuhaa, mutta kyllähän aurinko tekee Suomen kesästä entistäkin kauniimman ja saa hymyn huulille. Tänä juhannuksena hymyn sai huulilleni myös Orthexin lahjoittamat saunatuotteet. Orthex tuotteet ovat tuttuja jo omasta lapsuuden kesien mökkeilystä. Perinteinen muotoilu sekä kotimaisuus tekevät tuotteista entistäkin kiinnostavammat ja Orthexin tuotteita löytyy mökiltämme jo entuudestaan. Kuparin väriset saunatuotteet täydentävät savusaunan kalustoa ja kuparinen väri tuo kivan säväyksen hämyisään savusaunaan.

Maan alle rakennettu savusauna tarjoaa erinomaisen pehmeät löylyt ja vanhanajan mökkitunnelmaa. Saunomisen jälkeen peseytyminen tapahtuu perinteisellä tyylillä, jota varten lämmitämme veden padassa. Pesuvesi tehdään saunavatiin ja saunakauha auttaa peseytymisessä. Kauhan avulla  pesuveden huiskiminen tuntuu olevan lapsistakin hauskaa puuhaa ja erityisesti vanhempien pestävänä oleminen vaikuttaa kivalta. Peseytymisessä auttaminen onkin kovin suotuisaa, kun joka paikkaan ei pieni käsi ylety. Peseytymistuokion kruunaa täyden saunavadin tyhjentäminen lapsen päälle, kuinka vesi voikaan ilahduttaa niin paljon!

orthex6orthex12orthex17

Savusaunan permannolla sijaitsevat lauteet tuodaan ulos lämmityksen ajaksi

orthex15orthex13orthexorthex16orthex2orthex7

Tänäkin juhannuksena savusaunan lämmöstä ovat päässeet nauttimaan myös juhannusvieraat. Saunan lauteilla aika kuluu huvassa ja maailma paranee. Tämä juhannuksen aika onkin sellaista jolloin ei millään malttaisi mennä nukkumaan. Valoisat yöt tarjoavat mahdollisuuden nauttia kauniista luonnostamme eikä nytkään malttaisi mennä nukkumaan. Savusaunan löylyt jo toisena päivänä peräkkäin ovat imeneet mehut ja on aika ladata akkuja. Onneksi pitkä juhannus viikonloppu jatkuu vielä huomenna.

Ihanaa keskikesän aikaa kaikille!

Yhteistyössä Orthex

orthex19