Kesä ja kukat

kesäjakukat

Taas kukkajuttuja ja nämä varmaan tulevat jollakin korvista ulos, mutta…kesä nyt vaan on niin ihana aikaa, kun kauniita kimppuja saa tehtyä oman puutarhan kasveista ja luonnosta poimituista kukista. Yksi suosikkini luonnosta löytyvistä kukista on poimunlehti joka sopii niin pionien, kuin hortensiankin kanssa. Poimunlehteä, pionia ja muita luonnosta löytyviä kukkia yhdistelemällä olen koonnut kimppuja erilaisiin tilaisuuksiin. Isommassa tilaisuudessa palvelleet kimput saivat jatkoaikaa mökillä. Yritysvieraiden ruokailua varten poimin metsästä sinistä kukkaa ja kaveriksi laitoin norjanangervoa. Väritykset sopivat kivasti juhannusviikkoon ja ruokailun teemaan. Sinivalkoinen kimppu kuvastaa ruokien alkuperää sillä illallisen raaka-aineet ovat kotimaisia ja pääsääntöisesti kotimaisia.  kesäjakukat2 kesäjakukat3 kesäjakukat4 kesäjakukat9kesäjakukat5

Kodin kesäkukiksi valikoitui isot hortensiat jotka tykkäävät hellästä aamuauringosta. Pitkin alku kesää olen poiminut hortensian kukkia iloksemme mökille. Mökin makuukammarissa on pieni kimppu hortensioita ja poimunlehteä. Kimppu on ilahduttanut jo parin viikon ajan ja jaksaa loistaa edelleen. Välillä vaihdan maljakkoon uuden lämpimän veden ja leikkaan kukkiin uudet imupinnat.

Nautitaan luonnosta ja sen ihastuttavasta kukinnosta nyt, kun se on parhaimmillaan!

 kesäjakukat7kesäjakukat8