Sisustusbetonia

sisustusbetoni

Toukokuussa Valkoisen Harmajan Suvi kirjoitti sisustusbetonista tehdyistä jutuista. Postausta lukiessa tuli mieleeni talvella kirjakaupasta ostettu pikku purnukka sisustusbetonia. Pienestä purnukasta ei isoja juttuja saanut aikaiseksi, mutta pieniä kokeiluja kuitenkin. Monelle on varmasti jäänyt mieleen kesämökkien pihoista ja puutarhoista tutut betoniset raparperinlehdet. Raparperinlehdessä on voimakkaat ruodot ja ne tekevät kivan kuvioinnin betonin pintaan, joten itsekin päätin testata lehtien tekoa. Lehdiksi valikoitui kevään ensimmäiset raparperinlehdet, jotka ovat kooltaan kovin pieniä. Voitelin lehden pinnan ruokaöljyllä ja asettelin sen hiekasta tehdyn keon päälle, jotta saisin betonilehteen kuppimaisen muodon. Sisustusbetonia on helppo muotoilla ja se jähmettyy nopeasti, joten sisustusbetonin sain muotoiltua lehden reunojen mukaisesti. Lopuksi lisäsin betonin päälle toisen lehden jotta saisin ruotojen kuviot myös kulhon pohjaan ja reunoille. Kuviointi myös pohjan puolella on erityisen kiva mikäli sisustusbetonista tekee isomman kulhon jossa reunoja jää enemmän näkyviin. sisustusbetoni2 sisustusbetoni3 sisustusbetoni4

Lehti- teema näytti kovin kivalta joten päätin testata myös aitoviikunan lehteä tähän hommaan ja lopputuloksesta tulikin todella kiva. Valmiin lehden kiinnitin liimalla levyyn kiinni ja maalasin levyn sekä lehden kalkkimaalilla. Raaskin ottaa kasvistani vain yhden lehden, mutta erityisen kivalta näyttäisi useasta lehdestä tehty muodostelma. Tähän aikaan myös koivunlehdet alkavat olla sen kokoisia, että niitä voisi hyödyntää askarteluun. Betonilehdistä saisi muodostettua omanlaisen taideteoksen ja mikäli ei tahdo käyttää kiinnitykseen liimaa niin lehtien sisään voi laittaa tekovaiheessa rautalangasta tehdyn kiinnityskoukun. Meillä tämä yksi lehti palvelee tyttöjen korutelineenä aitassa ja korvakorujen säilytystä varten tytöt halusivat myös pienen raparperinlehden heidän käyttöönsä.

Raparperinvarret hyödynsin erääseen jälkiruokaan jonka ohjeen postaan lähiaikoina.

sisustusbetoni5