Eilen oltiin Mikkelissä..

harmajasaimaa36

Mikkeli kutsui eilen messuille ja jälleen kerran jäi pienoinen “korvamato” päähäni rallattamaan (“Daa-da daa-da..”). Eilisestä jäi myös hieno muisto, paneelikeskustelusta, johon sain kunnian osallistua. Luonto osana asumista- paneelikeskustelussa oli minun lisäkseni mukana Titta Kiuru Meidän talo- lehdestä, Eeva Niemelä älyviherseiniä valmistavasta Naava oy:sta, kestävän hyvinvoinnin asiantuntija Arto O. Salonen Helsingin yliopistosta ja keskustelua moderoi Saimi Hoyer Hotelli Punkaharjasta. Keskustelussa nousi esille ihmisen suhde luontoon ja luonnon positiiviset vaikutukset ihmiselle. Asiaa pohdiskeltiin myös sisustamisen kautta ja siitä kuinka luonto on osana Mikkelin asuntomessutalojen sisustusta. Mielestäni Harmaja Saimaa on onnistunut hyvin asettumaan osaksi Saimaan kauniita maisemia. Ulkoapäin kaunis talo uppoutuu mäntymaastoon, jonne pääsee takapihan terassilta. Mustaksi käsitelty terassi laskeutuu maaston muotoja mukaillen Saimaan rannalle, josta pääsee ihastelemaan vesistöä, vaikkapa meloen.harmajasaimaa harmajasaimaa2

Talon julkisivu on viimeistelty kukkaistuksilla joita reunustaa liuskekivistä rakennettu istutusallas. Istutuksia on tuotu myös isoihin ja näyttäviin kukkaruukkuihin. Ertyisen ihastuttavalta ja luonnolliselta näyttivät heinäkasvit sekä japaninvaahterapuut joita löytyi myös takapihan terassilta. Taloon astuessa voi kokea kuinka luonto tulee osaksi sisustusta myös isojen ikkunoiden avulla.

harmajasaimaa7 harmajasaimaa8 harmajasaimaa9 harmajasaimaa7harmajasaimaa11 harmajasaimaa12 harmajasaimaa13

Luonto on osattu huomioida myös sisustuksessa jonka materiaalit ja värit ovat “luonnosta poimittuja”. Mielestäni sisustus onkin erinomainen taidonnäyte pitkän linjan ammattilaiselta Kirsi Valantilta. Perhe on tehnyt materiaalivalinnat yhdessä Kirsin kanssa ja Susanna Vento on tuonut kohteeseen tämän hetken trendien mukaisen kalustuksen ja valinnut sisustusesineet. Susannan valinta on myös ruokailutilan viininpunainen seinä, joka on hänen itsensä miksaama sävy. Susanna on halunnut luoda Harmaja Saimaaseen aikaa kestävän, tyylikkään ja skandinaavisen sisustuksen ripauksella designia. Sisustuksen kautta hän on halunnut näyttää miten viimeisimpiä sisustussuuntauksia voi tuoda luontevasti kotien sisustukseen. Suosittelen katsomaan Riikka Kantinkosken kauniit kuvat Finnish Design Shopin Saimaan kainalossa– julkaisusta.

harmajasaimaa15 harmajasaimaa16 harmajasaimaa17 harmajasaimaa19 harmajasaimaa20 harmajasaimaa21 harmajasaimaa22 harmajasaimaa23 harmajasaimaa25 harmajasaimaa26 harmajasaimaa27 harmajasaimaa29 harmajasaimaa30 harmajasaimaa31 harmajasaimaa33 harmajasaimaa37 harmajasaimaa39 harmajasaimaa40harmajasaimaa6

Eilinen messureissu oli minulle toinen kerta vierailla Mikkelin asuntomessuilla. Näiden reissujen aikaan olen vieraillut myös Kenkäverossa ja Mikkelipuistossa josta tallentui muistoja myös kameraani. Eilen vierailimme siskoni kanssa Tertin kartanossa, jonka kahvilaan piipahdimme teelle ja herkullisia leipiä nautiskelemaan. Tertin kartanossa käynnin jälkeen jäin miettimään kuinka hienoa tuotteita heillä on myynnissä ja minusta olisi kiva nähdä tällaisia tuotteita myös blogien kauniissa keittiökuvissa. Sen sijaan blogikuvia somistaa mm. Nicolas Vahén tuotteet. Ehkäpä olisi aika saada kuluttajien kelkka kääntymään ja eri tuottajille tekisi hyvä panostaa myös purkkien sekä purnukoiden visuaalisuuteen. Toivoisin samaa tyyliä lisää jota oli nähtävissä Karu arki oluen etiketissä ja oluen nimikin oli aika huvittava.

harmajasaimaa5