Kesän työjuttuja

kesätöitä

Kesään on mahtunut paljon kivoja työjuttuja. Näitä on vaikea laittaa tärkeysjärjestykseen, mutta jollain tapaa erityiseksi koen Hannelen tuotteiden kuvaamisen. Lapsesta saakka olen seurannut hänen taitoaan tehdä luonnonmateriaaleista kauniita tuotteita. Pellavaa ja villaa, kumpikin niin ajattomia ja aikaa sekä kulutusta kestäviä tuotteita. Villatuotteisiin on tullut ihastuttavat ja valtavan pehmeät alpankanvillasta tehdyt shaalit. Vuosia mallistossa kulkenut Lumihiutale- kuosi löytyy nyt myös kylpy- ja keittiöpyyhkeistä. Pyyhkeissä Lumihiutale- kuosi on saanut värikseen harmaata ja mustaa. kesätöitä2 kesätöitä6 kesätöitä7 kesätöitä18kesätöitä8 kesätöitä10 kesätöitä15kesätöitä14

Kuvaus ympäristö ja kuvien stailaus on mukavaa puhaa, mutta välillä hiukan haastavaa löytää tuotteille arvoisensa miljöö. Keväällä sain kuvattavakseni Elämänlanka arkkupeitteen. Osaavien naisten yhteistyönä syntyneen arkkupeiton halusin kuvata metsän reunassa sijaitsevassa kappelissa. Kuvaustuokio oli tunteita herättävä ja kuvaamisen ohella jutut pyörivät hyvin pitkälti läheisten kuolemassa. Itselläni nousi pintaan isäni kuolema, josta tulee pian kymmenen vuotta ja tuolloin olen viimeksi käynyt kyseisessä kappelissa. Minulla oli suuri kunnia vastata Elämänlanka- arkkupeitteen kuvaamisesta. Arkkupeitteen kuvion suunnittelu on Outi Piiroisen käsialaa, kuvioinnin toteutti Joen Tikkituotteen Maarit Ihatsu ja Hannele Rusila on toiminut omien sanojensa mukaan kokoonpanijana.

Hannelen ja Outin kanssa on mukava puuhastella yhdessä ja yhteistyömme jatkuu näyttelyn kokoamisen myötä. Meidän työnjälki on nähtävillä viikonloppuna pidettävässä Hupsaus- tapahtumassa.

kesätöitä3