Lahja kummitytölle

20.8.2017 Yleinen 0 kommenttia

lahjakummitytölle5

Viikko sitten muutimme mökiltä kotiin ja siitä on alkanut hiukan toisenlainen arki. Viikon puolivälissä alkoi lapsilla koulu ja itse koin tämän myötä kaupassa asioidessani pienoisen ahaa- elämyksen. Tajusin, että koulun alkamisen myötä tarvitsee tehdä lapsille vain yksi lämmin ruoka päivässä. Koulun alkaminen on tuonut muutenkin helpotusta omien töideni järkkäilyyn. Helpotuksen lisäksi on koettu pienoista jännitystä. Esikoisen kannalta syksy on ollut erityinen, sillä opinnot alkoivat yläkoulun puolella. Ensimmäiset päivät näyttävät lupaavalta ja toivottavasti taival jatkuu samalla tavoin. Keskimmäisen lapsen suhteen en ole osannut kantaa huolta. Hän ei koe tarpeelliseksi raportoida kouluhommista tai toisena ääripäänä puhetulva on sellainen ettei asioita ehdi rekisteröidä. Kuopuksen suhteen on ollut hiukan huolta koulumotivaation suhteen ja sitä ollaankin yritetty kaivella joka kiven kolosta. Jotakin kummaa kuitenkin tapahtui, sillä toisen koulupäivän jälkeen poika totesi koulupäivän olleen hauska. Lieneekö syynä uusi opettaja vai mitä ihmettä on tapahtunut?

Ajankulun huomaa lapsista ja voi kauhistella, kuinka lapset kasvavat. Niin on käynyt myös pienelle kummitytölleni, joka aloitti yläkoulun viimeisen lukuvuoden. Viidentoista vuoden ikään kuuluu myös kristinoppileiri jonka päätösjuhlaa vietimme heinäkuun lopussa. Kummityttöäni halusin muistaa lahjalla josta hänelle jäisi kiva muisto juhlapäivästä. Juhlaviikonlopuksi sain Fotonerdseiltä lainaan *Polaroid- kameran, jonka avulla saimme ikuistaa hänen juhlapäivänsä.

lahjakummitytölle6lahjakummitytölle7lahjakummitytölle lahjakummitytölle2

Polaroid- kamera oli oikein helppo käyttöinen ja kuvaamisvastuun siirsin lapsilleni. Kuvia varten ostin Fotonerdseiltä valokuvakansion johon valokuvausliikkeen yrittäjä Ilkka taiteili kummityttöni nimen ja juhlapäivän. Valokuvakansioon kummityttöni sai kiinnittää kuvat haluamallaan tavalla ja sivellintussilla kirjoittaa runoja, laulunsanoja ja muita tekstejä tyylilleen uskollisena. Lahja oli erityisen mieluinen sankarille ja tätä ideaa ajattelin hyödyntää jatkossakin. Samalla tyylillä onnistuisi myös lasten syntymäpäivien ikuistaminen ja pienemmille lapsille löytyy myös kuviollisia kuvapohjia, kuten Hello Kitty ja muita kivoja aiheita. Kameran saa vuokrattua vuorokaudeksi tai viikonlopuksi niinkuin me teimme. Vuokrauksen yhteydessä saa filmeistä pienoisen alennuksen ja niinkuin aiemmin mainitsin niin pienempään kameraan voi halutessaan ostaa kuvioituja filmejä.

lahjakummitytölle4

*Yhteistyössä Fotonerds