Lempeämpi sohvakangas

sohvakangas5

Eilen vietimme mieheni kanssa sateista päivää Syvänniemen maastoissa seikkaillen. Raskaan kisapäivän jälkeen päätin, että tämä päivä menee olohuoneessa leväten ja sisustuslehtiä sekä -blogeja lukien. Pouta päivä houkutti kuitenkin vattupuskaan, jonne sain myös tyttäret seurakseni. Vitamiinien pakastelussa ja perheen kanssa touhutessa päivä kului ihan huomaamatta. Toisaalta liike teki varmasti hyvää lihasten palautumiselle ja luulen, että tähän syksyyn mahtuu vielä sateisia päiviä, jolloin voi keskittyä lepäämiseen. Iltoja jolloin voin testata meidän sohvan uuden päällisen.  Muut ovatkin päässeet testaamaan uutta päällistä ja todenneet valintani hyväksi eikä värivalintakaan ole aihetuttanut hämmästelyä. Eihän se mikään perus sohvaväri olekaan. Tummanharmaiden villapäällisten rinnalle tahdoin vaaleat päälliset. Valkoiset sohvat näyttävät erityisen hyvältä muiden kodeissa, mutta meidän kotiin se olisi ollut turhan kliininen valinta. Harmaan ja beigen sävyt olisivat hukkuneet muuhun sisustukseen enkä halunnut päällisten lisäksi investoida muihin hankintoihin, joten värin täytyi sopia olemassa olevien mattojen kaveriksi. Kyseinen väri oli itseasiassa mietittynä jo muutama vuosi sitten, kun haaveilin samettisesta sohvanpäällisestä. Vaikka värivalintani oli jo mietittynä niin oikean kankaan löytämisessä meni hiukan aikaa. Maaliskuussa sovittelin kotiimme eri värivaihtoehtoja, mutta näistä ei löytynyt juuri oikeaa sävyä. Alkukesästä löysin Joensuun Verhotalolta Scala- sametin jota on saatavilla kahdessa sadassa eri värissä. Näistä löytyikin oikeanlainen sävy meidän sohvanpäällisiin ja kankaan sain heiltä myös ompelupalvelut uusien päällisten toteuttamiseen.

sohvakangas2 sohvakangas3 sohvakangas4 sohvakangas6 sohvakangas7

Jonkin aikaan olen ihastellut uutta päällistä ja olohuoneen vaaleaa ilmettä. Vielä en ole kuitenkaan täysin tyytyväinen olohuoneen ilmeeseen. Omaa silmääni häiritsee tauluhyllyn asennuskorkeus ja olen myös miettinyt sohvan taustaseinän maalaamista. Maalaus siistisi seinän kolhut ja hiukan vahvempi valkoisen sävy toimisi kauniina taustana sohvalle. Pientä puuhasteltavaa olisi myös miehelleni, sillä hänen täytyisi siirtää nykyinen seinävalaisin eteiseen ja asentaa sohvan takana majaileva valaisin seinälle. Muuten nautitaan tämän hetkisestä sisustuksesta ja odotellaan syksyn saapumista. Sitten on aika vaihtaa pehmoinen matto lattialle ja vaihtaa hiukan tummempia tyynyjä sohvalle. Kynttilät ovat kuitenkin astuneet kuvioihin ja mikäs on kynttilöitä poltellessa, kun kesälla sain lahjaksi Iittalan Kaasa- lyhdyn ja Villeroy Bochin Coloured Delight- lyhdyn.

sohvakangas14sohvakangas