Linumin syksyä

linumsyksy2017

Tuntuu hiukan oudolta, kuinka poimimme sisustuksen värit luonnosta vuodenaikojen mukaan. Voisi kuvitella, että pimeään vuodenaikaan tahtoisi ympärilleen kirkkaita, valoisia värejä ja raikkautta. Näin ei kuitenkaan ole vaan syksyn tuotekuvastot ovat täynnä murrettuja ja mausteisia sävyjä. Tunnelmaa ja pesämäisyyttä, jota korostetaan runsaalla tekstiilien määrällä. Olohuoneet näyttävät kesän ulkoilujen jälkeen erityisen kutsuvilta ja lämpimät materiaalit kuten sametti ja villa hemmottelevat rentoutumishetkiä. Makuuhuoneen sisustuksella on entistä enemmän merkitystä, sillä pimeät illat houkuttelevat jo aikaisin unille. Kesäiset pellavaverhot voisi päivittää ryhdikkäisiin villaverhoihin, joista upea esimerkki löytyy makuuhuonekuvasta hiukan alempaa.

linumsyksy20172 linumsyksy20173 linumsyksy20174 linumsyksy20175 linumsyksy20176 linumsyksy20179 linumsyksy201710

Linumin syysmalliston kuvia ihastellessa herää into erilaisten kattauksien loihtimiseen. Itselleni kolahtaa erityisesti nämä Linumin kuvastoissa olevat rennot kattaukset ja näistä taidan poimia joitakin ideoita myös ensi viikkoa ajatellen. Pellavaa, kauniit kukat, sekaan tummia ja hiukan vanhoja astioita, näyttää niin hyvältä.

Kauniita kuvia on kiva ihastella, mutta kyllähän näiden myötä herää into muuttaa kodin sisustusta syksyisemmäksi. Tänäkin syksynä isken silmäni viininpunaisiin yksityiskohtiin. Viininpunaista on päivittynyt parin vaatteen muodossa vaatekaappiini, mutta saa nähdä tuleeko väri myös osaksi sisustusta vai jääkö se jälleen kerran pelkäksi somisteeksi pitkäjalkaisen lasin täytteenä?

linumsyksy20178