Kutsuva Letto

kutsuvaletto

Syyskuu toi meidänkin kotiin ripauksen tummaa sävyä. Lakanavaraston köyhyys värien ja määrän suhteen elvytystä Marimekon Letto- pussilakanasta ja kahdesta tyynyliinasta. Letto- kuosia ja syysmalliston tuotteita ihastelin keväällä Riikan ihastuttavissa valokuvissa. Kuvat hän on ottanut malliston esittelytilaisuudessa, joka pidettiin Helsingin Ramsinniemessä sijaitsevassa paviljongissa. Alvar Aallon piirtämä, vuonna 1952 valmistunut rakennus tarjosi hienot puitteet Marimekon syys- ja talvimalliston esittelyyn. Mallisto on saanut inspiraatiota suomalaisesta taiteesta, arkkitehtuurista, kansanperinteestä ja siitä, miten luonnon vaikutus näkyy Suomen kulttuurissa laajemminkin. Mallisto tuo minusta vahvasti esiin suomalaisuuden ja luonnon, joka on hyvin tärkeä asia elämässäni. Letto- kuosin lisäksi mallisto tarjoaa muitakin viehättäviä kuoseja joita voisin ajatella kotimme syksyiseen sisustukseen.kutsuvaletto2 kutsuvaletto3 kutsuvaletto5 kutsuvaletto7 kutsuvaletto8

Touhukas työpäivä on imenyt mehut irti, joten aika antaa väsymykselle periksi ja sukeltaa suokasvien sekaan.

kutsuvaletto9