Lisää valoa syksyyn

25.10.2017 Sisustus 0 kommenttia

Kesällä mainitsin lampusta, joka on pötkötellyt meidän sohvan takana. Flos 265- valaisimen ostin eräästä huutokaupasta kelpo hintaan. Syksyn pimenetessä miehelleni iski valtava sisustusvimma (huono-omatunto ennen reissuun lähtöä) ja hän kiinnitti valaisimen ihan omatoimisesti seinälle. Seinävalaisin ylettyy pitkän varren vuoksi sohvan yläpuolelle ja tuo valoa sohvapöydän ympärille. Näin valoa ylettyy myös huoneen keskelle eikä valo jää pelkästään huoneen reunoille. Toki meillä olisi kattovalaisimet, mutta näitä käytän vain siivotessa johon tehokkaat Hellan valaisimet ovat omiaan. Tehokkaiden valaisinten sijaan tykkään käyttää jalka- ja pöytävälaisinta, jotka tekevät tilasta kodikkaamman ja tunnelmallisen. Kivasti tunnelmaa saisi myös riippuvalla kattovalaisimella, mutta korkeassa tilassa johdon pituus täytyis olla hurjan pitkä eikä tämän vuoksi näyttäisi kovin kauniilta.

Valaisimen kiinnityksen jälkeen poistin seinältä kuparisen tauluhyllyn. Paklailun ja maalauksen jälkeen kiinnitin taulut seinälle. Niiden kaveriksi toin mökiltä Menun seinälyhydyn, joka saa toimia lisä tunnelman luojana ja ripaus messinkiä kertoo hiljattain lähenevästä joulusta. Vielä ei ole tarkoitus laittaa joulua kotiin vaan nauttia syksystä. Pöydällä iloa tuottaa komeamaksaruohonja hortensianoksat jotka olen poiminut omasta puutarhasta. Näiden kaveriksi olen ostanut astrantiaa, joka on pitkäaikainen leikkokukka. Hienostuneempaa tyyliä olohuoneeseen tuo tikkauksin koristeltu samettityyny ja Iittalan kynttilänjalka joka on pyörinyt kauan kaappien kätköissä.