Syksy on hyvä syy herkutteluun

29.10.2017 Reseptit 0 kommenttia

Syksy tuo tullessaan tunnelmalliset illat jolloin on aikaa istua ystävien kanssa pöydän ääreen. Kuluneena viikonloppuna pöydän äärestä löytyi ystävien lisäksi liuta sukulaisia, kun juhlimme esikoisen syntymäpäiviä. Tytär toivoi, että saisi valmistaa korkean ja näyttävän kakun (äidin kakut on liian lättänöitä) johon tulisi mustikkaa ja valkosuklaata. Pienellä avustuksella syntyi hieno kakku, joka toi mieleeni kuvissa esiintyvän jälkiruuan. Superhelpon jälkiruuan ohje piti postailla jo aiemmin, mutta nämäkin kuvat hukkuivat kiireen jalkoihin. Ohje on peräisin ystävältäni ja hän taas bongasi ohjeen sanomalehti Karjalaisesta. Näin hyvät ohjeet kulkevat ja minulla on ihanat ystävät jotka laittavat hyvältä vaikuttavia ohjeita testattavaksi. Kyseistä jälkiruokaa olen tehnyt  jo useamman kerran. Jälkiruoka on omaan makuuni imelä, joten sitä ei tarvitse kovin suurta määrää. Välillä olen tarjoillut pienen määrän mustikka- valkosuklaavaahto mustikkasorbetin tai jäätelön kera. Näin jälkiruokaan saa raikkautta ja mustikan makuja tarjoiltua monella tavoin.

Suosittelen kokeilemaan jälkiruokaa, vaikka pyhäinpäivän aikaan tai hiljattain lähestyvänä isäinpäivänä. Kivoja viikonloppuja siis edessäpäin ja yksi onnistunut viikonloppu takanapäin.

Ihana aloittaa arki ja työt, oikein mukavaa viikkoa kaikille!