Marraskuun eka

Muistan kahden vuoden takaisen marraskuun, joka oli valtavan synkkä ja ankea. Aurinko taisi näyttäytyä vain kahtena päivänä kuun aikana. Tänä vuonna marraskuu alkoi aurinkoisella ilmalla, maa on valkea ja pakkastakin jo kymmenen astetta. Lumi on innostanut lapsia ulkoilemaan ja itsekin kävin hakemassa punaiset posket. Ulkoilemaan lähtiessä erehdyin laittamaan nastakengät jalkaani. Nastojen rapina kantautui Kodan ja Rudin korviin, jotka luulivat pääsevänsä lenkille. Hiukan harmitti kuunnella toisten innokasta haukkua, kun heidän sijaan ulkoilu kaverina toimi lumikola. Näin tällä kertaa, kun auramies on maailmalla eikä aika riitä kaikkeen.

Tänään työpäivä on sujunut kotitoimistossa, jonka pöydällä on monta kivaa projektia. Töiden ohessa maltoin kaivaa kameran esiin ja taltioida auringonsäteet olohuoneessa. Huoneen isojen ikkunoiden ansiosta luonto on vahvasti osana sisustusta. Tällä hetkellä tilaa koristaa luminen metsä jota ihailen myös työhuoneen ikkunasta. Lumen saapuminen  on lisännyt valon määrää myös sisällä ja näin talvella valo on hyvin erilaista kellonajasta riippuen. Postauksen neljä ensimmäistä kuvaa otin aamuauringon aikaan ja neljä alimmaista kuvaa iltapäivällä juuri ennen auringonlaskua. Kuvista huomaa kuinka erilainen valo on eriaikaan päivästä ja kuinka se muuttaa sisustuksensävyjä.

Tämä seikka olisi hyvä huomioida värivalintoja tehdessä, oli kyseessä tekstiilien tai maalien valinta. Lisäksi valinnoissa olisi hyvä huomioida kodin valaistus, joka voi tuoda sävyt eri tavoin esiin kuin miltä ne näyttää päivänvalossa. Tämän takia kannattaa panostaa aikaa kodin sävyjen valintaan. Tekstiilejä saa monesta paikasta kotisovitukseen, isot maaliliuskat kannattaa kiinnittää seinälle tai tehdä pieni koemaalaus ennen isompaan urakkaan ryhtymistä. Tällä pienellä esityöllä voi säästää hyvin ison määrän aikaa ja myöskin rahaa.