Asun + Anno- koti

Viime sunnuntaina taisin valmistautua hiukan kevyempään viikkoon. Matkaan sattui kuitenkin pari muuttujaa joiden vuoksi kevyempi viikko jäi vain haaveeksi. Kiireisen työviikon perään sattui vielä juhlien täyteinen viikonloppu. Perjantaina vietettiin yrityksen pikkujouluja. Ilta tarjosi miellyttäviä keskusteluja ja illan aikana tuli vaihdettua kuulumisia henkilöstön lisäksi monen tuttavan kanssa. Eilen ohjelmassa oli oikein lämminhenkiset ja ikimuistoiset 60- vuotis juhlat. Ihmisiä tästä ajasta ja vuosien takaa, menneiden muistelua ja kuulumisten vaihtoa. Juhlien tunnelmaa kohotti yhtye, joka tarjosi musiikkia monenlaiseen makuun. Tanssilattian iloisin näky oli 92-vuotias sotaveteraani jolla riitti tanssittajia. Ihastuttava herrasmies kyseli huolestuneena nuorilta tanssittajilta, että jaksavatko he tanssia hänen kanssaan.

Viikonlopun uroteoista ei voi kirjaa kirjoittaa, mutta nämä on niitä viikonloppuja jotka tuovat elämään erilaista sisältöä ja hyviä muistoja. Kiireisen viikon päätteeksi on aika hidastaa tahtia. Oiva tapa hidastamiseen on kauniiden kuvien katselu. Postauksen kuvat on viime viikon lauantailta jolloin vierailimme Hannan kanssa Asun ja Annon kodissa. Vierailun aikaan kodissa oli menneillään kranssikurssi jonka vuoksi en voinut kaikkia tiloja kuvata. Kuvista kuitenkin saa kiinni tunnelmasta, joka kodissa vallitsee.

Asunnon seinät on maalattu Domus naturan savimaalilla. Seinien kauniit sävyt loi hienon pohjan sisustukselle jossa oli yhdistelty uutta ja vanhaa, arvokkaampia ja halvempia kalusteita. Tekstiilit ja astiat on Annon tuotteita, joita voi ostaa kodissa vieraillessaan. Me ei pitkän kotimatkan vuoksi tehtyä ostoksia, mutta vierailusta jäi erityisen hyvä mieli sekä kivoja ideoita . Me emme todellakaan ollet ne hätäisimmät vieraat vaan katselimme paikkoja rauhassa, aistimme tunnelmaa ja nautimme kodin “emännän” seurasta. Vieralumme aikaan paikalla oli Ulla Koskinen, jonka kädenjälki näkyy kodin sisustuksessa ja hän toimii pop up- kodin vetäjänä. Ullan kanssa oli mukava päästä keskustelemaan rauhallisessa ympäristössä ja samalla kuulla suunnittelijan mietteitä kodista.

Minusta tällainen kodinomainen kauppa on oikein ihastuttava ja tällaisia toivoisin lisää eri kaupunkien katukuvaan. Mikäli asuisin lähempänä Helsinkiä niin osallistuisin seuraavalle kodissa pidettävälle kranssi- kurssille ja kävisin aistimassa kodin jouluista tunnelmaa. Olisi niin kiva nähdä miten Ulla pukee tähän kotiin joulun. Toivotaan, että jostakin blogista pääsee ihastelemaan jouluista tunnelmaa ja mikäli liikut Helsingissä niin suosittelen poikkeamaan Asun + Anno -kodissa. Koti on avoinna joulukuun loppuun saakka.

ANNO + ASUN -KOTI

6.11.-30.12.2017

Uudenmaankatu 36

00120 HELSINKI

Avoinna:

Ma-pe 11-18

La 10-16